banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Helal Gıda Temel Eğitimi'nin 2'cisi düzenlendi

GİMDES ve Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı işbirliği ile “Yediklerimiz İçtiklerimiz Helal mi Haram mı? Sağlığımıza Ne Kadar Uygun?” sloganıyla, ilki 30 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen Helal Gıda Temel Eğitimi programının ikincisi 29 Ağustos 2015 tarihinde Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Serkan Aksarı’nın yaptığı program , Cemal Yıldırım Hoca’nın okuduğu kuranı kerim ile başladı.

Programa konuşmacı olarak GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer GİMDES Teknik Bilim Kurulu üyesi ve Başdenetçileri Gıda Mühendisi Ali Kaygısız, Ahmet Tunç Cengiz, Dış İlişkiler Sorumlusu Murat Sayın katıldı.

Bayanların yoğunlukta olduğu programda, ara ara helal sertifikalı ürünler ikram edildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı program 14:00 – 18:00 saatleri arasında 4 saat sürdü.

GİMDES’ in tanıtan Dr. Hüseyin Kami Büyüközer helal gıdanın önemine değindi.

Başdenetçilerden Kaygısız ise gıda katkı maddeleri hakkında bilgiler vererek, gıdaların içerik bilgilerini teker teker dinleyicilere anlattı.

Helal kesimin önemine değinerek, nasıl yapıldığını anlatan Ahmet Kaygısız, kesimhanelerden örnekler verdi.

Dış ilişkiler sorumlusu Murat Sayın ise kozmetik ve temizlik maddeleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Programın sonunda kendisi ile yaptığımız röportajda açıklamalarda bulunan GİMDES Gönüllü Başkanı Süleyman Yerlikaya gönüllerin eğitimine çok önem verdiklerini ifade ederek,“Sadece İstanbul’da olan teşkilatımızı artık Türkiye'nin bir çok ilinde gönüllülerin aktif katılımı ile yürütmekteyiz. Türkiye'nin birçok ilinde gönüllülerimizin girişimi ile konferanslar düzenlemekteyiz. Gönüllü genel merkez yönetimi olarak sosyal medyayı aktif bir şekilde yürütmekteyiz. Özellikle Facebook hesabımızda eğitici paylaşımlar yapmakta ve insanların helal ve sağlıklı gıdalar hakkında sorularını cevaplamaktayız.” İfadelerini kullandı.

GİMDES gönüllü Ankara temsilci başkanının girişimiyle gelecek yıl Ankara’da da Helal Gıda Temel Eğitimi programlarına devam edeceklerini söyleyen Yerlikaya Akdeniz, bölge koordinatörü ve genel merkez tanıtım-medya başkanı Celaleddin Atasaver’e de katılımlarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi. (M. Zeki Aygur)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.