banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

HDP'nin desteğiyle bir kilise de Mardin'de açılmış

Son zamanlarda camiler başta olmak üzere İslami yapılara saldırılarını artıran PKK’nin Şanlıurfa’da kilise açtırdığının ortaya çıkmasından sonra, HDP’nin de Mardin’de kilise açtırdığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ve Latifiye Mahallesi’nde bulunan Mardin Protestan Kilisesi’nde HDP’li Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 60 yıl sonra tekrar ayın yapıldı.

Mardin Protestan Kilisesi; HDP’nin Süryani Vekili Erol Dora, yine Süryani Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm daire başkanlarının katılımıyla açılmıştı.

Atıl durumda iken HDP’nin desteğiyle restorasyondan geçirilen Protestan Kilisesi’nin misyonerlik faaliyetlerinin merkezi olarak kullanılacağı iddia ediliyor. 

Mardinliler ise belediyenin kentte yok denecek kadar üyesi bulunan Protestan Kilisesi’nin açılmasına veya destek verilmesine tepki gösteriyorlar.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.