banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

HDP'lilerden Tepeköy'de provokasyon girişimi (GÜNCELLENDİ)

İdil’de HDP’liler ikinci bir Kozluca köyü (Xanikê) provokasyonunu Tepeköy’de (Xirabêripin) gerçekleştirmeye çalıştı.

İdil’e bağlı Tepeköy’de HDP’nin sandık görevlileri tarafından ihtiyar ve hasta seçmenlere refakat edilmesine izin verilmemesi, köylülerin tepkisine yol açtı. Köy halkının duyarlı davranmasına rağmen ısrarla provokatif söylemlerde bulunan HDP’li sandık görevlileri tutumu tartışma yaşanmasına sebep oldu.

HDP’lilerin seçmenler üzerinde baskı kurmaya çalıştığı görülürken, halkın sabırla duyarlı davranması sonucu tartışma sona erdi. Fakat daha sonra HDP’li sandık görevlileri parti yetkililerini köye çağırarak halkı provoke etmeye devam etti.

Ardından köye, İdil Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Can Nas’ın şoförlüklerini yaptığı bir grup yabancı uyruklu kimliği belirsiz kişilerin geldiği görüldü. Biri erkek üçü kadın dört yabancı uyruklu kişinin gelmesiyle HDP’liler halkı tekrar kışkırtmaya çalıştı. Fakat köy halkının bu provokasyon girişiminin hedefine ulaşmasına fırsat vermediği görüldü.

HÜDA PAR’dan PKK medyasına yalanlama

HÜDA PAR İdil ilçe Başkanı Mehmet Hamit Ersoy yaptığı açıklamada, PKK medyasında çıkan haberleri yalanlayarak, " HÜDA PAR olarak seçime katılmadık bizim ne Tepeköy’de ne de başka yerde herhangi bir sandıkta bir müşahidimiz yoktur.

HDP medyasında çıkan haber külliyen yalandır ve provokatif bir haberdir. Özellikle Tepeköy’ü hedef almaları açık bir provokatörlüktür." dedi.

Hatırlanacağı üzere benzeri bir provokasyon 7 Haziran seçimlerinden önce yine İdil’e bağlı Kozluca köyünde gerçekleşmiş ve bunun sonucunda HDP’liler tarafından beş çocuk babası Abdülcelil Talayhan ve dört çocuk babası Mehmet Şerif Şimşek katledilmişlerdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.