banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HDP'liler Cizre'de halkın yerine oy kullandı

HDP’li sandık görevlileri ve müşahitlerinin Cizre’nin Cudi, Yafes, Nur ve Şah mahallelerinde seçmenlerin yerine oy kullandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Cizre Yafes Mahallesi’nde 1154 Nolu sandıkta bulunan HDP’li müşahitler, HDP' ye oy vermeyeceklerini düşündükleri seçmenlerin yerine oy kullandıkları ve yine aynı şekilde Şah Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulunda bulunan 1057 Nolu sandıkta da seçmenlerin yerine oy kullandıkları belirtildi.

Oy kullanmaya giden seçmenler, kendi yerlerine oy kullandığını görünce itiraz edip oylarını yeniden kullanırken, şu ana kadar farklı okullarda oy kullanmaya giden 6 seçmenin daha kendi yerlerine oy kullanıldığını fark ederek duruma itiraz edip oylarını yeniden kullandıkları öğrenildi.

Yine Alibey Mahallesi’nde bulunan 1077 Nolu sandıkta da HDP’li müşahitler başkalarının yerine oy kullandıkları da gelen bilgiler arasında.

Ayrıca Cudi Mahallesi Ahmedi Hani İlköğretim Okulunda bulunan 1049 Nolu sandıkta açık oy kullanılmaya başlandığı bildirilirken, Nur Mahallesi’nde bulunan 1118 ve 1119 Nolu sandıklarda bulunan HDP müşahitleri seçmenle beraber perde arkasına geçerek HDP’ye oy vermeleri yönünde baskı yaptıkları bildirildi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.