banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HDP'li Van Belediyesi kız öğrenci yurdunu mühürledi

5 Yıl önce yaptırılan Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne ait öğrenci   yurdunda kırsal kesimlerden gelen yaklaşık 100 kız öğrenci barınıyordu.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Belediyenin aldığı kararın kabul edilebilir bir tarafının olmadığını belirterek, binanın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olanaklarıyla yapıldığını ve 6 yıldır hizmet verdiğini belirtti.

HDP’li Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, yapının imara uygun olmadığı, ruhsatsız olduğu ve aynı zamanda uyuşturucu kullananların mekanı haline geldiği iddia edildi.

Bu arada Van Büyükşehir Belediyesinin, geçen eğitim öğretim yılı sonunda binanın mülkiyetinin kendilerine ait olduğu gerekçesiyle İpekyolu Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce boşaltılması için yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Belediye açıklamasında söz konusu alanda kamu hizmetinde kullanmak üzere sağlık tesisi inşa edileceği iddiasında bulundu.

Öte yandan söz konusu kararın okulların açılmasına yakın bir zamanda yapılması manidar bulunurken, çoğunluğu kırsal kesimlerden gelen kız öğrencilerin mağdur olacağı belirtiliyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.