banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HDP'li belediye Zazaca faaliyetlerini engelledi

Zazana Dergisi yöneticileri ve üyelerinin Zaza’ca dili ve kültürünü tanıtmak amacıyla merkez Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi’nde açtıkları stant, HDP’li Yenişehir Belediyesinin zabıtaları tarafından engellendi.

Zazana Dergisi yöneticileri ve üyelerinin Zaza Dili ve Kültürünü ve faaliyetlerini tanıtmak amacıyla merkez Yenişehir ilçesi Ofis Mahallesi Ekinciler Caddesi’nde açtıkları tanıtım standı, HDP’li Yenişehir Belediyesinin zabıtaları tarafından zorla kaldırıldı.

Zazana Dergisi yöneticileri, Farklı dillere ve kültürlere saygılı olduğunu iddia eden HDP ve Kürt halkını savunduğunu iddiasında bulunanlar tarafından defalarca tehdit alarak kendilerine hakaret edildiklerini söyledi.

“Zabıtalar sadece bizim standı kaldırdılar”

HDP’li  belediye tarafından sürekli baskıya maruz kaldıklarını belirten Zazana Dergisi yöneticileri konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına yaptıkları açıklamada, Zaza kültürünü ve değerlerini tanıtmak amacıyla açtıkları standın zabıtalar tarafından zorla kaldırıldığını belirterek,  Zaza dili ve kültürüne karşı duyulan bu tahammülsüzlüğün saldırıya dönüştüğünü ve son olarak bu tahammülsüzlüğün somut bir örneği olarak kendilerinin her türlü faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Zaza  Derneği üyelerinin yanı sıra çevrede bulunan vatandaşlarında zabıtalara karşı büyük bir tepki gösterdiğini belirten dernek yöneticileri, cadde üzerindeki onlarca işportacı ve satıcıya hiç bir müdahale edilmeyip sadece Zaza dili ve kültürü tanıtımını yapmak isteyen dernek gönüllülerine karşı uygulanan bu saldırının Türkiye ve diğer ülkelerde yaşayan Tüm Zazaların milli değerlerine karşı yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

 “Baskıya maruz kaldıklarını söyleyenler baskı uyguluyor”

Zaza derneği yöneticileri yaptıkları açıklamanın devamında, “Kurulduğumuz günden bugüne sürekli tehdit ve hakaretler aldık. HDP ve türevleri Zazalara ve dillerine tahammül edemediklerini bir kez daha ortaya koymuş oldular. Bu yaşanan olay da bunun bir göstergesidir. Yıllardır TC’nin Türkçe dışındaki dillere ve kültürlere karşı uyguladıkları baskı ve yasakların aynısını şu anda güçlenmiş durumdaki HDP ve türevleri Zazalara karşı uyguluyor. Bu davranışı şiddetle kınıyor ve halkımızı artık bu gerçekleri görmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Ali Fidancı -- İLKHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.