banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

HDP'den şiddeti durdurun çağrısı

Selahattin Demirtaş Kobani'ye destek eylemlerinde çıkan oalylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
KOBANİ BİZİM MESELEMİZ
Hükümetin Suriye politikası Türkiye'de kırılmalara yol açtı. Kobani'de yaşananlar evimizin içindeki meseledir. Kobani'ye sıra gelinde bir yardım TIR'ının gönderilmesi için onlarca görüşme yaptık.
HALK IŞİD'E KARŞI AÇIK BİR TAVIR GÖRMEDİ
Halk bu yaşananları izliyor. Bu yaşananlar halkta bir kırılmaya sebep oldu. Onbinlerce insan IŞİD tarafından katledildi.Halk IŞİD'e karşı açık bir tavır görmedi.
BİZ İNSANLARI ASLA ŞİDDETE DAVET ETMEDİK
IŞİD dört taraftan Kobani'yi kuşattı. Bu durumda herkesin göstermesi gereken onurlu bir davranışı sergiledik. Biz Türkiye'nin geleceğini de kurtaracak hamleyi yaptık, halkımızı Kobani'ye destek vermeye çağırdık. Halkımızı Kobani için dayanışmaya çağırdık bizim yaptığımız budur. Biz insanları asla şiddete ve silaha çağırmadık.
PROVAKASYON OLDU
Güneydoğu'da sivil ve karanlık bazı kişilerin halkın üzerine ateş açtı. Araya parovakatörler girdi. Provakatörler araya girip şiddet eylemlerini yapan kişiler oldu.
EL ELE VERMEYE HAZIRIZ
Şiddeti büyüten HDP'nin çağrısı değil, tahrik edenleri bulmak devletin görevidir. Bütün bunlara rağmen biz dedik ki hükümetle ele ele vermeye hazırız.
HDP'Yİ SUÇLAMAK ÇÖZÜM SAĞLAMAZ
Silahlandırılmış sivil kişilerin toplum içine girdiklerinin hesabını HDP'den sormasınlar. Şimdi HDP'yi suçlamak çözümü sağlamaz. Biz ele ele vermek zorundayız. Kürt bu ülkenin düşmanı değil. Birbirimize düşman gözüyle bakacak halkı birbirinden uzaklaştıracak bir eylemden uzak durmak lazım. Türkiye'den bir Suriye çıkarmak isteyenler var. Biz Türkiye gerçek bir kardeşlik ve demokrasi ülkesi olsun istedik.Hiçbir yerde şiddet uygulamamalı buna fırsat vermemeli ve dikkatli davranmalı.
ÖCALAN'IN MESAJINI İLETTİ
''Dün gece itibarıyla sayın Öcalan ile kısa bir mesaj bağlantısı kurma imkanı doğdu. Kendisinin de katliam ve büyük provokasyon tehlikesine karşı diyalog ve müzakereyi hızlandırma yöntemini bütün taraflara telkin, tavsiye, önerdiğini belirtmek istiyoruz" dedi
BU KOMPLOYU KINIYORUZ
Medya HDP'ye karşı öfke ve nefret dili kullanılmamalı. Zaten oluşmuş duygu kırılmasına sebep olmamalı. Kardeşliğimizin temelleri ciddi bir şekilde sarsılıyor. Gelin sorunlarımızı birlikte çözelim. Kobani'yi birlikte kurtaralım ki geleceğimizi birlikte kuralım.
Türkiye düzenlenmiş bu komployu kınadığımızı ve bizi birbirimize düşürecek uluslararası komploların bertaraf edildiğini söylemek istiyorum. Şiddetin durması için Hükümetin atacağı adımlar öneml.Şiddet kesinlikle olmamalı.
Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.