banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

HDP Diyarbakır'daki patlamaya sert tepki gösterdi

 Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, “Seçim sürecinde partimize yönelik 200’e yakın saldırı gerçekleşti ve AK Parti sırf iktidarı uğruna canlara kastediyor" dedi.

HDP Parti il binasının önünde yapılan açıklamada HDP Şanlıurfa İl Teşkilatı, milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   HDP yıpratılmak istendi

 Saldırıyla HDP’nin baraj altında bırakılmasının hedeflendiği belirten Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, “ 2 ayı aşkın süredir yürüttükleri seçim çalışmalarında tek amaçlarının demokratik bir ortamda, herkesin özgür bir şekilde iradesini sandığa yansımasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Bu çabaların çeşitli provokatif girişimlerle HDP’nin yıpratılmak istendi. Provakatif girişimlerle seçime gölge düşürülmeye çalışılıyor. Son olarak Diyarbakır mitinginde yapılan çirkin saldırı, AKP hükümetinin kin, nefret söylemleri ve partimizi hedef göstermesinin sonucudur. AKP hükümeti iktidarı elinde tutmak için artık insanlarımızın canına kast etmektedir. Gelinen noktanın maalesef  90’lı yılları aratmıyor.”Dedi.

  Bu Saldırıların sorumluluğu...

Bu saldırının siyasi sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP hükümeti mensuplarına ait olduğunu söyleyen Yavuz, “AKP hükümeti dönemin faili meçhullerini, yargısız, infazların, köy boşaltmalarının, gözaltında işkencelerin, gözaltında kayıpların yaşandığı o karanlık dönemden farksız hal almıştır. Provokasyonlardan medet umanların umduklarını bulamayacaklar. Şunu bilsinler ki barış isteyen herkesin duası bizimledir. Hiçbir güç HDP’nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engellemeyecektir. Bütün bu kirli planların toplumsal barışımızı yıkmaya yönelik olduğunu biliyor ve kınıyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.