banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

HDP Burdur il eş başkanları tutuklandı

Burdur’da önceki gün polis tarafından 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla aralarında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri ve HDP il eş başkanların da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, bazı bilgisayar ve örgütsel dokümanlara da el konuldu.

Operasyonda gözaltına alınanlardan 18'i Burdur Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 9'u bugün Burdur Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerden 7'si çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalırken, HDP İl Eş Başkanı Gülistan Akdağ(28) ile Abdulvahap Tunçay,(26) ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Akdağ ve Tunçay, Burdur Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.