banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

HDP BARAJI AŞARSA, KEPENKLERİ KAPATACAK


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati ile birlikte Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde AK Parti seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.
Açılış öncesinde konuşan Nebati, kalabalığı görünce espri yaparak, Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda miting yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na mesaj gönderdi. Nebati, “Bu böyle olmadı. Ana muhalefetin Genel Başkanı Topçu’da miting yapmaya çalışıyor. Sizler buradasınız, oldu mu şimdi. Buradan el sallayın da kalabalık nasıl toplanırmış görsün” dedi. El sallayan kalabalığın yuh çekmesi üzerine ise Nebati, “Yuh çekmeyin. Milletle yürürsen böyle olur. Millete rağmen iş yaparsan Topçu’daki gibi olur. Bu ona bir ders olsun" dedi.
SARAYDAKİ ALTIN KLOZET İDDİASI
Nebati, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı sarayındaki klozetlerin altından yapıldığı yönündeki iddiasını da değerlendirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza laf söylüyor. Efendim Beştepe’deki sarayın her yeri altınmış. Cumhurbaşkanımız ise ‘siyaset namusu varsa bir tane örnek göstererek açıklarsın’ dedi. Ne yaptı, 5 kişi ile ancak toplantı yapabildi. Çünkü cevap veremez. Onların hayatı, geçmişi, hep milletle kavga etmeye, devletle kavga etmeye, milleti hor görmeye, milleti tanımamaya odaklı olduğu için onlar gelir, Urfa’da beş kişi ile toplantı yapar. AK Parti bir seçim bürosu açar, binlerce kişi gelir toplanır. İrtibat bürosu, milletle irtibat demek. İrtibat bürosu demek, millet ne diyorsa onu yapmak demek. İrtibat bürosu, milletle devlet, devletle hükümet arasında iş birliği yapmak demek. Bunu onlara öğretemedik” diye konuştu.
AYRI YUMURTA ÜÇÜZLERİ BENZETMESİ
Nureddin Nebati, CHP, MHP ve HDP’ye ayrı yumurta üçüzleri benzetmesi yaparak, muhalefetin iktidarı ancak hayal olarak görebileceğini ifade etti. Nebati, “Ben bunlara ne diyorum biliyor musunuz? Ayrı yumurta üçüzleri. Hakikaten de öyle. 7 Haziran'da seçime gideceğiz. Allah muhafaza ama onlar iktidarı ancak Haziran öncesinde, hayalini kurarlar. Çünkü Pensilvanya’dan talimat verilmiş. Birleşin AK Parti’ye karşı. Belki bir güç oluşturursunuz. Millet de diyor ki ey CHP, ey MHP, ey HDP, ey bunların aklı Pensilvanya, sen orada dur, burada millet var, AK Parti var diyor” ifadelerini kullandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik ise konuşmasında 13 yıllık AK Parti iktidarının ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’ya da büyük hizmetler yaptığını kaydetti. Çelik, Şanlıurfa’daki hizmetlere son 4 yılda şahit olduğunu belirterek, “Bizim şahit olduğumuz son 4 yıl içerisinde Şanlıurfa’da ne söz verdiysek, bir bir onları gerçekleştirdik. Allah’a hamd ediyoruz, söz verdik. Yere düşmedi sözümüz. Başımız dik bir şekilde Şanlıurfa’nın sokaklarındayız, caddelerindeyiz” dedi.
'Şanlıurfa’da ne yapıldı' şeklindeki eleştirilere de cevap veren Bakan Çelik, şöyle devam etti:
“Birileri konuşuyor, bazen televizyonlarda denk geliyorum. ‘Ya ne yaptı bu Şanlıurfa’ya’ diyor. Şanlıurfa’ya ne yaptı diyen bir siyasetçi, Şanlıurfa’da siyaset yapabilir mi? Böyle bir siyasetçi olur mu? Bilmiyorsan, A’dan Z’ye gel öğretelim. Gel yerinde bakalım, ne yapmışız. Şimdi arkadaşlarımız hatırlattılar, tam karşımızda duruyor. Eser bu eser. Şaheser gibi. 200 yatak söz verdik. 800 yataklı Eyyübiye Hastanesi'ni yapıyoruz. Yapılan o kadar daha çok hizmet var ki eğer teşkilatlarımız, eğer AK Parti’ye gönül veren sizler bu hizmetleri kapı kapı anlatsanız, ben inanıyorum ki herkes vicdan sahibi. ‘Bunlar aynen liderleri Tayyip Erdoğan gibi sözünün eri insanlar’ derler. AK Parti geldi, hizmetleri yaptı. Hizmetleri yapmaya devam ediyor.”
AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak isteyenlerin 13 yıldır her yolu denediğini belirten Çelik, “Seçime az bir zaman kaldı, dert, problem ne biliyor musunuz? Problem çok açık, 13 yıldır her türlü fitne fücur, fesadı denediler. Şu Tayyip Erdoğan’dan Türkiye’yi koparmak, Türkiye’yi Tayyip Eroğan’dan koparmak için her şeyi denediler. Neler yaşadık, neler yaşadık. Başarılı oldular mı? Başarılı olamadılar. Muhtar olamayan insan geldi Cumhurbaşkanı oldu, şimdi de Cumhurbaşkanlığında Tayyip Erdoğan’ı yalnızlaştırmak için acaba AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırabilir miyiz diye hesap yapıyorlar. Öyle birliktelikler yapılıyor ki. Öyle bir yerlerde, Türkiye’nin dışında öyle kumpaslar kuruluyor, senaryolar yazılıyor ki. Ama sizlerin ferasetinin bu dönen dolapları bildiği inancı içerisindeyim. Kim ne dümen çeviriyor, siz bunu biliyorsunuz. Kim ne yapmak istiyor, siz bunları çok iyi biliyorsunuz. Bunlara fırsat vermeyeceğinize yürekten inanıyorum. Oyları dağıtmak yok” dedi.
Bağımsız ya da muhalefet partililere verilecek oyların hizmet noktasında fayda sağlamayacağını anlatan Bakan Faruk Çelik, muhalefetin derdinin koltuğunu korumak olduğunu ifade etti.
HDP ile ilgili baraj tartışmalarını da değerlendiren Çelik, “Ne olacak, bağımsız adaya oy vereceksiniz. Ne getirecek Şanlıurfa’ya, bu hastaneyi mi yapacak? Bırakın hastaneyi, bu hastanenin bir kamyon çakılını getiremez onlar. Ne yapacak HDP gelip de? Barajı aşacakmış. El birliği yapıyorlar. Hepsi el birliği yapıyor HDP barajı aşsın diye. Aşıp da ne yapacak? Barajı aşıp, kepenkleri indir, kepenkleri kapat yapacaklar. Urfa’ya gelecek, kepenkleri indir, kepenkleri kaldır. Urfalı amcam ‘benim belim ağrıyor oğlum, size oy verirsem bu belim daha fazla ağrır. Git nereye gidiyorsan git. Oy yok’ demiş. Diğerlerine oy verseniz ne olacak. CHP ile MHP’nin derdi ne? CHP ve MHP’nin derdi, partinin başında kalmak. İktidar mı olacaklar, yok. Partinin başında liderliği devam ettirecekler. Eğer 0,5 puan-1 puan fazla alırlarsa, kendi taraftarlarına ‘Bak gördün mü seçimde başarılı çıktık. O halde genel başkanlığa devam edelim’ diyecekler” dedi.
“DERDİMİZ KOLTUK DEĞİL”
Bakan Çelik, 3 dönem kuralına takılan bakan ve milletvekillerini hatırlatarak, AK Partili bakan ve milletvekillerinin koltuk derdi bulunmadığını ifade etti. Çelik, şöyle konuştu:
“Bizim derdimiz partinin başında kalmak, bakanlık koltuğunda oturmak falan değil. Öyle olsaydı, Faruk Çelik, Bülent Arınç, Ali Babacan, Cemil Çiçek, 70 arkadaşımız şimdi burada olmazdı, menfaat peşinde koşardı. Biz 7 Haziran’a değil, Türkiye’nin geleceğine koşuyoruz. Tek dert var, Türkiye’nin istikrarını bozmak. Türkiye’yi kaosa sürüklemek. Türkiye’yi çatışmaya sürüklemek. Bunlara fırsat vermemenin yolu 7 Haziran seçimlerinden geçer. Akşam sandıklar açıldığı zaman, sandıkların patladığını, AK Parti’nin 12-0 yaptığını bunlara göstermektir. ‘Yok efendim, benim şöyle bir bakışım var, şöyle adam olsaydı, şu olsaydı, bu olsaydı’ gibi konuları geçelim arkadaşlar. Fotoğrafın büyüğünde, Türkiye’de iç kargaşa çıkarmak, huzurunuz kaçırmak var. Bunlara fırsat vermemek, iyi hesap etmek gerekiyor. Bu yüzden bu iş, eş dost işi değil, aşiret işi değil. Bu iş aklanma işi değil, bu iş memleket meselesi. Memlekete, Şanlıurfa’ya sahip çıkmanız yetiyor. Oyun büyük oyun."
CUMHURBAŞKANININ MEYDANLARA ÇIKMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yapmasının eleştirildiğini hatırlatan Çelik, Erdoğan’ın oynanan oyunları gördüğünü ve bozmak için meydanlara çıktığını kaydetti. Çelik, “Diyorlar ki Cumhurbaşkanı niye meydanlara çıktı. Cumhurbaşkanı tabloyu gördü. Tablo belli, Türkiye’de ne yapılmak istendiğini gördü, eski anlayışların nasıl bir araya geldiklerini gördü. Ve çıktı, açıkça ‘ben milletimize, doğruyu ve hakkı göstermek durumundayım’ dedi ve Türkiye’nin dört bir yanından haykırıyor. Tıpkı, Şanlıurfa’nın Topçu Meydanı'nda haykırdığı gibi” dedi.
MUHALEFETİN VAATLERİNE ALAYLI CEVAP
Çelik muhalefetin vaatlerini ise alaylı bir şekilde eleştirerek, “Oyunların ne olduğunu iyi görelim. Adamlar partilerin başında kalabilmek için, neredeyse Ankara’yı başkent yapacağız bile diyecekler. Ankara zaten başkent. Birisi sorsa böyle 'Ankara’yı başkent yapacağız’ diyecekler. Birisi, ‘çocuklara yapılan yardımlar var ya, yaşlılara yapılan yardımlar, sosyal yardımlar, engellilere, yeşil kartlılara verilen destek var ya, bunları kesecek misin’ diyor muhalefete, muhalefet ‘hayır kesmeyeceğiz’ diyor. Ne yapacaksın, ‘iki katını vereceğiz’ diyor. Ya neyin iki katını veriyorsun. Verilecek şeyi bilmiyor. AK Parti 23 katrilyon sosyal yardım veriyor. İki katını vereceğim ne demek, 46 katrilyon demek. Nerede kaynak, o önemli değil. Verelim gitsin, belki iki kişinin kafasını çeleriz. Emekliye vereceğim, ona vereceğim, buna vereceğim diyor. Verilecek bir şey varsa AK Parti verdi, yine verir. Çünkü bu hazineyi bu hale getiren AK Parti. Tamtakır olmuş, emekliye maaş veremeyecek noktaya gelmiş, sosyal yardımları tüketmiş olan bir iktidardan aldık. Seçime endeksli, 7 Hazirana endeksli muhalefete de hiçbir vatandaşımız kanmasın. Dipsiz bir kuyudur o, ezbere konuşulan laflardır" şeklinde konuştu.
ELEKTRİK MÜJDESİ
Çelik, "Genel Başkan Yardımcımızla birlikte yaptığımız çalışmada, özellikle de Akçakale bölgesindeki sulama birlikleri ile ilgili yaşanan elektrik sorununu, dün gece itibariyle maliyeden aldığımız, çiftçilere ait olan parayla çiftçiler adına ödemeyi gerçekleştirerek, Allah’ın izniyle bu sene sulama birliklerinden kaynaklanan elektrik sorunun ortadan kaldırmış olduk, çözmüş olduk. Hayırlı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.