banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Hayvanları telef olan köylüler yardım bekliyor

Mutki’ye bağlı İkizler (Kızank) köyünün Çukurca mezrasında, hayvanların salgın hastalık nedeniyle telef olmasından sonra köylüler yetkililerden yardım bekliyor.

Çukurca mezrası sakinlerinden Kerem Gülen, hastalık geçiren hayvanlarının bir bir telef olduğunu dile getirerek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Bir hafta içerisinde 20’nin üzerinde hayvanın telef olduğunu ifade eden Gülen, kar yağışıyla birlikte baş gösteren hastalığa anlam veremediklerini söyledi.

Gülen,  tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu, hayvanlarının da baş gösteren hastalık nedeniyle telef olması sebebiyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek kendilerine yardım edilmesini istedi.

Yetkililerin hayvancılık yapan köylüyü destek primleriyle güçlendirmesi gerektiğini vurgulayan hayvan besicilerinden Cengiz Gülen ise desteklenmemesi halinde köyde hayvancılığın yok olacağına ve işsizliğin artacağına dikkat çekti.

25 hayvanının telef olduğunu dile getiren Gülen, “Bir yıl boyunca aile boyu hayvanlara emek veriyoruz. Tek gelir kaynağımız olan hayvanlarımız geçirdiği hastalık nedeniyle telef oluyor. Yaklaşık bir hafta içerisinde 25 hayvanımız telef oldu. 2 bin 500 TL’lik ilaç aldım. 10 ton sadece arpa aldım. Her geçen gün hayvanlarımız telef oluyor. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”dedi.

Kış ayına girerken 70 ton samanı borçla aldığını ifade eden hayvan besicilerinden Maşallah Gülen ise hayvanlarının para etmemesinden şikâyetçi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.