banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Geçen yıl 6-7 Ekim tarihinde PKK/HDP’lilerin Kobani bahaneli saldırılarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının dava duruşması 5 Ekim Pazartesi sabah 09.00’da Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Konuyla ilgili Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Başkanı İbrahim Gökdemir, ‘Haydi hep birlikte Yasin Börü’nün yanında yer almaya’ sloganıyla tüm STK’ları davaya müdahil olmaya davet etti.

6-7 Ekim saldırılarının insanlık tarihinde kara bir leke olduğunu ifade eden Gökdemir, “Sanıkların ve azmettirenlerin işledikleri cinayetlerin yanlarına kar kalmaması için 5 Ekim’de Ankara Adliyesinde görülecek davanın insanlık onuru için önemli bir milat oluşturmaktadır. Adaletin tecellisi anlamında bu dava ile ilgili süreç içerisinde yargılanma başlamadan sanıklarından bir kısmını alelacele tahliye ve serbest bırakılmasını insanlık ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürecek uygulamalar olarak görüyoruz.” dedi.

Pazartesi günü Türkiye hukuk sisteminin ve insanlık onurunun büyük bir sınavdan geçeceğinin altını çizen Gökdemir, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizler umut ediyoruz ki İnsanın yüce değeri bu yargılamada göz önünde bulundurularak karar verilecektir. Hukukun üstünlüğünün tecellisi bağlamında bu yargılama bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Zalim ve mazlumun birbirinden ayırt edildiği insanlık onuru ile insanlıktan nasibini alamamış olanların birbirinden ayırt edildiği önemli bir gündür.”

Gökdemir son olarak, “Bizler başta Diyarbakır’daki duyarlı bütün sivil toplum kuruluşları olmak üzere insan hakları adına sözü olanların insanlık onurunu çiğnetmeme adına davaya müdahil olmalarını ve gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyoruz.” dedi.  (Yunus Sırat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.