banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Hayatını kaybeden öğrenci için yapılan protestoda olaylar çıktı

Mardin Kızıltepe ilçesi Turgut Özal Mahallesi’ndeki Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi Mehtap Çiftçi (15), dün okul çıkışında şehir içi minibüsü ile eve gitmek için Mardin-Kızıltepe Karayoluna karşıdan karşıya geçişi esnasında A.D. (33) yönetimindeki 27 AUU 07 plakalı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmesi arkadaşları tarafından protesto edildi.

Turgut Özal Mahallesi’ndeki Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde bir araya gelen Çiftçinin arkadaşları, okul öğretmenleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İlçe Kaymakamlığı’na doğru yürüyüşe geçti.

Mardin Caddesi Askerlik Şubesi önünde bekleyen polis, yürüyüşe geçen öğrencilerin geçişlerine izin vermedi. Grup içerisinde bazı kişilerin polise taş atıp yolu kapatmak istemesi sonucu gruba müdahale edildi. Ardından mahalleye giden bir grup Ali Alparslan lisesine taş atmaları sonucu orada da polis müdahale etti. Daha sonra Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesine gelen grupla polis arasında arbede çıkınca polis, TOMA’ dan tazyikli su ile okul bahçesindekilere  müdahale etti.

Müdahalede sırasında Öğretmen Sevcan Pevlivan (34), Öğrenciler Revşan Erol (16), Halime Arkan (17), Mazlum Emen (15), Mustafa Aygün (16), Hasan Özkan (16), Yusuf Sarı(16), Nurullah Aslan (15), Fatma Göktaş (16), Sara Taş (16), Gülçin Yıldırım (14), Necla Demir (16), Rengin Yıldırım (16), Ramazan Aksoy (16) sıkılan tazyikli sudan etkilendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamlığı ise “Turgut Özal Mahallesi’ndeki Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi Mehtap Çiftçi (15) dün okul çıkışında eve gitmek için Mardin-Kızıltepe Karayolunda karşıdan karşıya geçişi esnasında A.D. (33) yönetimindeki 27 AUU 07 plakalı araç çarpmış. Çarpan şahıs bizzat öğrenciyi hastaneye götürüp teslim olmuş. Ve maalesef öğrencimiz yapılan tüm müdahale rağmen hayatını kaybetmiştir.”  denildi.

Açıklamanın devamında, “ Bugün ise okul öğrencileri ile öğretmenler yaşanan olayı protesto etmek için okuldan ilçe milli eğitim müdürlüğüne yürümek isterken, grubun içindeki bazı şahısların Kızıltepe ilçe merkezi girişindeki 3 yolda yolu kapatmaya çalışmalarına polis tazyikli suyla müdahalede bulunmuş. Ardından grubun içerisindeki bazı şahıslar Ali Rıza Alpaslan Lisesi önüne giderek taşlı saldırıda bulunduktan sonra Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesine giderek burada da okul bahçesinden polise taş atınca polis yine tazyikli suyla müdahalede bulunmuştur.” ifadelerine yer verildi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.