banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Hayati Harranililer: Evlerimizi mafya alacak


Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesi sakinlerinden 50 kişilik bir grup, Şanlıurfa Valiliği önüne gelerek sıkıntılarını dile getirdi. İddiaya göre arazi mafyası tarafından tapulu evlerinin kendilerine ait olduğunu dile getiren 50 kişilik grup, Valilik önünde açıklama yaptı. Şanlıurfa Valiliğinin önüne gelen 50 kişilik grup tapulu evlerinin olmasına rağmen tanımadıkları kişiler tarafından zorla evlerinin kendisinin olduğunu iddia ederek para tahsil etmek istediklerini kaydetti. Evlerinin tapularını basın
mensuplarına gösteren vatandaşlar, arazi mafyası tarafından evlerinin elinden alınacağını ifade etti. Emniyet ekiplerinin yoğun güvenlik güçleri aldığı Valilik önünde açıklama yapan vatandaşlar, "Evi biz başkasından aldık. Sonra biz evi onardık, düzelttik. Şimdi de başkaları gelip evimize göz dikiyor ve 'bu evler bizimdir' diyor. Yaklaşık 700-800 ev aynı durumdadır" dedi.
Daha sonra 50 kişilik grup, Emniyet Müdürü Yardımcısı Mehmet Or'a sıkıntılarını anlattı. Emniyet Müdürü Yardımcısı Mehmet Or'a sıkıntılarını anlatan vatandaşlardan oluşan 3 kişilik bir heyetle Valilik binasına girdiler. Valilik ise bir dilekçe yazmalarını ve dilekçe ile müracaat etmelerini söyledi. Valilik çıkışında konuşan bir vatandaş ise, "Vali beyle görüşmeye gittik. Bize dilekçe yazıp saat 15.00 gibi direk Vali Nuri Okutan ile görüşebileceğimizi söylediler. Durumumuzu kendisine bildireceğiz.
Tanımadığımız şahıslar bize gelip evi boşaltın diyor, para verin tapuyu verelim. Her yıl çeşit çeşit insanlar gelip bunu söylüyor. Nerden geldiklerini de bilmiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.