banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Hayata evet dediler ödülü kaptılar


Program Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sn. Mehmet LİKOĞLU’nun ev sahipliğinde, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. İbrahim Halil MUTLU, İl Milli Eğitim MüdürüSn. Metin İLCİ, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sn. Ertuğrul YILDIZ, kurum yöneticileri ve Lise Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.
“…GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ…”
Konferansta konuşma yapan Şanlıurfaİl Emniyet Müdürü Sn. Mehmet LİKOĞLU; hedefimizin geleceğimiz olan gençlerimize sahip çıkmak olduğunu, gençlerimizin zihnen ve fiziki olarak sağlıklı olması gerektiğini bu yüzden zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini belirtti.Sn. LİKOĞLU konuşmasının devamında “Topluma katkı sağlamak ve geleceğimizi teminat altına almak için gerçekleştirilen projelere bu destek veren Bakanlarımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve katkılarını esirgemeyen 17 kurum ve kuruluşa teşekkür ediyorum” dedi.
RESİM SERGİSİ İLGİ UYANDIRDI


Daha sonra “Sağlıklı yaşam bilinci ve Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel değerleri” konulu liseler arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmanın ardından kısa arada konuklar kokteyle davet edildi. Bu arada kurum yöneticileri ve öğrenciler “Hayata EVET Zararlı Alışkanlıklara HAYIR” konulu resim sergisini gezdiler.Hayata EVET üyesi öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel resimler, davetlilerde ilgi uyandırdı.
HAYATA EVET MÜZİK GRUBU İLK KEZ SAHNE ALDI
Programın tekrar başlamasıyla Hayata Evet Müzik Grubu öğrencileri de misafirlere mini bir konser verdi.Eyyübiye Bölgesindeki farklı okullardan seçilerek oluşturulan Hayata EVET korosunun Güzel Sanatlar Lisesi Hayata EVET öğrencilerinden oluşturulan orkestra ile birleştirilmesiyle ortaya çıkan Hayata EVET Müzik Grubu, aradan sonra verdiği konser, davetliler tarafından beğenildi. Hayata EVET Müzik Grubu böylece ilk kez sahne almış oldu.
KAPANIŞ PROGRAMINDA ÖDÜL YAĞMURU
Hayata EVET Projesinin I. Yarıyıl Kapanış Programında sonlara doğru liseler arası bilgi yarışmasında birinci olan Hacı Bozan Bozanoğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine ödülleri Harran Üniversitesi Rektörü Sn. Mutlu tarafından verildi. Bilgi yarışmasındaikinci olan Şanlıurfa Kız Anadolu Lisesi öğrencileri ise ödülleriniİl Milli Eğitim Müdürü Sn. Metin İLCİ’nin elinden aldı. Yarışmada üçüncü olanÇEAŞ Anadolu Lisesi öğrencilerine ödüllerini İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat YORGANCI verdi. Bilgi yarışmasında birinci olan okulun öğrencilerine tablet bilgisayar, ikinci olan okulun öğrencilerine bisiklet, üçüncü olan okul öğrencilerine ise fotoğraf makinesi verildi.
Yine Proje kapsamında yakın bir tarihte düzenlenmiş olan Basketbol Turnuvasında birinci olan Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi ve aynı turnuvada ikinci olan Osmangazi Anadolu Lisesi öğrencilerikupa ve madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn. Ertuğrul YILDIZ’ın elinden aldı. Turnuvada üçüncü olan Tes-İş Anadolu Lisesi öğrencilerine kupa ve madalyaları İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sn. Sedat YORGANCI tarafından verildi. Kupa ve madalyaların yanında turnuvada birinci olan takımın oyuncularına eşofman takımı, ikinci olan takımın oyuncularına spor ayakkabısı, üçüncü olan takıma ise dolmakalem hediye edildi.
Proje kapsamında gerçekleştirilen yarışmalar kapsamında verilen ödüller bununla da sınırlı kalmadı. “Zararlı Alışkanlıklara HAYIR, Hayata EVET” konulu resim yarışmasında dereceye giren ilk 10 öğrenciye de ayrı ayrı ödüller verildi. Hayata EVET üyesi öğrencilerin katıldığı resim yarışmasında 60 lise arasından Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Mustafa ASLAN’ın resmi birinci seçildi. Yine aynı liseden Hamza BAYŞAN’ın resmi yarışmada ikinci oldu. Birecik Türkan Halit Fen Lisesinden yarışmaya katılan Hatice KARABIYIK’’ın yaptığı resim ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan öğrenciye akıllı telefon, ikinci olan öğrenciye tablet bilgisayar, üçüncü olan öğrenciye ise bisiklet hediye edildi. Ayrıca yine aynı yarışmada ilk ona giren diğer öğrencilere ise kol saati, dolma kalem gibi hediyeler verildi.
Proje kapsamında gerçekleştirdiği özverili çalışmalarından ötürü 50’ye yakın öğretmene teşekkür belgesi verilen kapanış programı, 2013 Güz Dönemi En Başarılı Okul sıralamasının açıklanmasıyla son buldu. Okul öğrenci sayılarıyla Hayata EVET Kulüplerine üye olan öğrenci sayılarının mukayeselendirilmesiyle yapılan sıralamada; Orhangazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi En Başarılı Üçüncü Okul seçildi. Okulunun yüzde 75’i Hayata EVET Kulübü üyesi olan Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi En Başarılı İkinci Okul oldu. 2013 Güz Dönemi En Başarı Okulu ise okulunun % 89’unu Hayata EVET Kulüplerine üye yapan Hacı Bozan Bozanoğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi oldu. Hacı Bozan Bozanoğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi aynı zamanda bilgi yarışmasında sorulan tüm soruları doğru cevaplamak suretiyle tam puan alıp birinci olmuştu.
6 BİNE YAKIN KİŞİYE KONFERANS VERİLDİ
Zararlı alışkanlığı olmayan Hayata EVET üyesi öğrenciler arasında gerçekleştirilen aktiviteler zinciri kapsamında Çanakkale, İzmir, Konya, Gaziantep ve Halfeti olmak üzere toplam 1.700 öğrenci il dışı ve il içi gezilere katıldı. Proje kapsamında Merkez ve ilçelerdeki 60 lisede 6.000’e yakın öğrenciye “Hayata EVET, Zararlı Alışkanlıklara HAYIR” konferansları verildi.
2014 yılı sonuna kadar 17 kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının mutabakatı ile uygulanması planlanan Hayata EVET Projesi kapsamında kurulan Kulüplerin üye sayısı 10 bine dayandı. Üç ay içinde Şanlıurfa Merkez ve ilçelerinde liseye giren her 7 öğrenciden biri Hayata EVET Kulüplerine şimdiden üye oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.