banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Hava operasyonlarında 10 PKK'li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tunceli, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde ve Diyarbakır’ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen hava operasyonlarında 10 PKK’li öldürüldü.

Yapılan açıklamanın devamında, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda, PKK tarafından kullanılan 8 gözlü bir mağaraya girilmiş, bir adet doçka uçaksavar makineli tüfeği, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet bixi makineli tüfeği, 1 adet YAESU telsiz, 8 adet el bombası, 1 adet dürbün,  ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Muş’un Bulanık ilçesinde yapılan operasyonlarda PKK’ye ait, 4 adet el bombası, 3 adet RPG-7 roket sevk fişeği, bir adet telsiz, el yapımı patlayıcı yapımı maksadıyla içi patlayıcı ile doldurulmuş 4 adet mutfak tüpü ve çok sayıda muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, örgütten kaçan bir PKK’linin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu, Şırnak’ta PKK mensubu 2 kişinin de yakalandığı ifade edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.