banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Harran'ı sel bastı; 1 kişi kayıp

Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan ve Seyit Eyüpoğlu ile İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Emin Dursun ile birlikte selin etkilediği Harran İlçesi’ne giden Vali Celalettin Güvenç ilk olarak İlçe Kaymakamlığına geçti

 

Burada İlçe Kaymakamı Selami Yazıcı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez’den bilgi alan Vali Güvenç, beraberindekilerle birlikte burada bir durum değerlendirmesi yaptı.

 

Selin etkili olduğu ilçeyi gezen Vali Celalettin Güvenç, aşırı yağışın zarar verdiği Göktaş, Kazlıkuyu, Cepkenli, Çolpan ve Karataş Köylerini gezerek vatandaşları dinledi.

 

Vatandaşlarla görüşen Vali Güvenç, aşırı yağış sonrası etkilenen yolların açılması için İl Özel İdaresi ve DSİ’ye bağlı ekiplerin hızlı bir şekilde bölgede çalışmalarına başladıklarını anlattı. Hasar gören yolların açılıp düzeltilmesiyle birlikte, ekiplerin hasar tespiti çalışmalarına başlayacağını söyleyenVali Güvenç, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Vali Güvenç; Sel sularında bir kişi kayıp. Arama ekipleri kayıp kişiyi arama çalışmaları devam ediyor" dedi.

İlçede bulunan Selalmaz, Yayvandoruk, Meydankapı, Göktaş, Kazlıkuyu, Uluağaç, Damlasuyu, Aslanlı Aydüştü, Cepkenli, Çolpan ve Karataş Köyleri ile etrafındaki mezralar aşırı yağıştan etkilendi.

 

Öte yandan yolların ve tarım arazilerinin zarar gördüğü aşırı yağış sırasında 9 araç sel sularına kapılırken, sulara kapılan bir araçtaki, bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.