banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

Harran’daki Suriyelilere okul ortamında eğitim veriliyor

Şanlıurfa İl Mili eğitim müdürü Metin İlci, müdür yardımcısı Mehmet Sarmış ve Şube müdürü Hüseyin Aslıhan Harran konteyner kentte incelemelerde bulundular.

Harran konteyner kent müdürü İbrahim Kızıl ve Harran ilçe milli eğitim müdürü Ali Tavacı tarafından karşılanan heyet okulları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Komşumuz Suriye’de yaşanan iç savaş neticesinde, Ülkemize Sığınan ve bunların 12 bini Harran konteyner kentte bulunan Suriyeli Misafirlerin eğitim gördüğü okullarda incelmelerde bulunan Şanlıurfa milli eğitim heyeti Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla başlayan Konteyner kentte açılan Halıcılık, kuaförlük, dikiş ve nakış gibi kursların uygulandığı sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Şanlıurfa il milli eğitim müdürü Metin İlci, yaptığı açıklamada ‘’ Bu çocukların kendi ülkemizde yaşayan çocuklardan hiçbir şekilde farkı yok. Eğitim herkes için her zaman gereklidir. Bizlerde bu amaçla elimizden gelen çalışmaları sürdürmeye gayret ediyoruz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.