banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Harran Üniversitesinden 6 maddelik flaş açıklama

İŞTE O AÇIKLAMA:

Son günlerde Üniversitemiz ve fedakâr çalışanları hakkında medyada yıpratma kampanyası başlatılmıştır. Üniversitemizde çalışan akademik ve idari personelimiz Üniversitedeki gelişmelerden   haberdardır, ancak Şanlıurfa halkımıza  doğru bilgilerin aktarılması   zaruri olmuştur.
1)Herşeyden önce medyada iftira edildiği gibi iptal edilen bir ihale  yoktur.
2)Üniversitemizde önceki yıllarda binaların ihale süreçleri ve inşaatının  yapımı yıllarca sürerken  bugun  akademik ve idari personelimizin fedakâr çalışmaları sonucu binaların projelendirilmesi, ihale süreçleri ve inşaatının yapımı kısa sürede bitirilerek hizmete sunulmaktadır. Çalışanlarımızın teşvik ve taltif edilmesi, çalışma sevklerinin artırılması,  ehil kişilerin doğru yerde görevlendirilmeleri burada en birincil etkendir.  İktisat Fakültesi binası, Rektörlük binası, Mühendislik ek binası inşaatı ve Üniversitemize her ay 350.000TL  gelir getirecek Güneş Paneli son örneklerdir.
3) 5 Mart 2018 tarihinde ihalesi yapılan Ziraat otomasyon  projesi Şanlıurfa’da Tarımda öncülük edecek kapsamlı  bir projedir.  Bu proje,  ilgili     hocalarımızın   görüş ve önerileri  doğrultusunda defalarca incelenmiş,  uzman ekiplerimiz tarafından projelendirilmesi tamamlanmış ve ihaleye çıkılmıştır.    Medyada çirkin bir şekilde iftira edildiği gibi  ihale iptal edilmemiş, planlandığı şekilde süreç devam etmektedir.  
4)Üniversitemizde “müteahhitlerin yönlendirdiği projeler”,   dönemi bitmiş “uzman ekiplerin çizdiği projelerin en ufak ayrıntısını dahi yapmak zorunda olan müteahhitler” dönemine geçilmiştir.   Bu durumu  eski ve yeniyi kıyaslayan tüm  çalışanlarımız gözlemlemektedir.  Tüm hassasiyet gösterilerek yapılan şeffaf ihale süreçleri bazı mihrakları rahatsız etmiş gözükmektedir.   “Hoşafın yağı kesildi” diye isyan eden yeniçeriler misali  Üniversitenin yeni dinamik yapısını  anlayamayan veya kasıtlı olarak yanlış  algı oluşturmaya çalışanlar da medyada  yer almaktadır.  Bu fitne ve fesad şebekelerinin benzeri yalanları belirli aralıklarla tekrarlaması, Hitler’in Propaganda Bakanlığını yapmış Goebbels’in meşhur sözünü hatırlatmaktadır. “Bir yalanı ne kadar uzun süre tekrarlarsanız,  insanlar ona o kadar fazla inanırlar”.  
5) Üniversitemiz  çalışanları ile öğrencilerimizin, hocalarımızın, sanayicimizin,   Şanlıurfa’nın, Türkiye’nin  hizmetindedir.   Üniversitemiz  eğitim ve ARGE alanında her gün yeni bir başarıya imza atıyor.   Geçen ay yayınlanan akademik teşvik  puanlamasında 116 devlet üniversitesi içinde  ortalamada 11.inci olmamız,  bir fakültemizin Türkiye birincisi, bir fakültemizin Türkiye ikincisi olması son örneklerdir. Bilimsel Araştırma Projelerinin sayısı   her yıl katlanarak artmaktadır. Türkiyenin batı illerine göre daha zor şartlar altında çalışan akademisyenlerimizin bu ARGE başarısı  tebrike şayandır. Eğitim alanında,   Öğrenci anketleri  hassasiyetle  değerlendirilip eksiklikler hızla tamamlanmaktadır. Yüksek Öğretim Kurumunun tavsiye ve teşvik ettiği “üniversiteleri  yurt dışına açma projesi” kapsamında  “ERASMUS ve  MEVLANA” programları  ile öğrenci ve  hoca mübadelemiz   hızla  artıyor ve Üniversitemiz  bir dünya üniversitesi olma yönünde emin adımlarla  ilerliyor.  
6) 2023 hedeflerine ilerleyen yeni Türkiye nasıl ki uluslararası fitne ve fesat şebekeleri ile ve onların taşeronları ile başrarılı bir şekilde savaşıyor ise Üniversite idaresi olarak  biz de Üniversiteyi  şahsi menfaatlerine alet etmek isteyen  bu fesat ve fitne şebekeleri ile mücadelemizi  sürdüreceğiz ve Allahın inayeti ile Üniversitemizi 2023 hedeflerine taşıyacağız. Suret-i Hak’dan görünerek batıl hesabına çalışan bu tip fitne şebekelerini Şanlıurfa halkının basireti ve feraseti zaten fark etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 6 yıl önce

"Dönülmez akşamın ufkundayiz, vakit çok geç. Bu son fasıldır ey ömrüm nasıl geçersen geç!"

Avatar
Harrani 6 yıl önce

Merhaba kıymetli insanlar;
Bundan sonra haber altlarına yorumlar yazmak suretiyle unuttuğumuz bazı gerçekleri kısa ayet ve hadisler yoluyla gündeme getirmek istiyorum. İnşaAllah okur ve ibret alırız. Hayırlı günler dilerim.

Ders-1

"O münafıkların dış görünüşlerine aldanma. Onların liderlerini gördüğün zaman, yakışıklıdır, gövdeleri hoşuna gider. Konuşurlarsa güzel konuşurlar, dinlersin. İşte onlar sıra sıra dizili kereste gibidirler. Her gürültüyü kendi aleyhlerine sanırlar." (Münafıkûn, 63/1-4).


"Münafığın alâmeti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, vadettiğinde vaadinden döner, kendisine bir şey emanet edildiğinde emanete hıyanet eder." (Tirmîzî, Îman, 14)

Avatar
hbr 6 yıl önce

HARRAN UNIVERSITESI YOLUNU SASIRANLARA, KAFASI COK KARISIK OLANLARA BIR DENIZ FENERI GIBI YOL GOSTERECEKTIR.MERHUM CUMHURBASKANI SULAYMAN DEMIREL. 1993 YILI HITABESI.

Avatar
kemal... 6 yıl önce

üniversitemiz iyi bir yolda...İddialar acilen araştırılabilir....Yargı hemen el atmalı...