banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Harran üniversitesinde Furkan Doğan Konferansı



Konferansı Mavi Marmara yolcularından ve aynı zamanda İHH İnsani Yardım Vakfı Ş.Urfa İl Temsilcisi Behçet Atila verdi. Pazartesi günü saat 12:00 da başlayan konferans bir saat sürdü, üniversite öğrencilerinin ilgisi hayli fazla oldu.

Atila şunları kaydetti; “Furkan Doğanın babası Ahmet Doğan şöyle diyordu; Ailemizden şehadete en yakın olan Furkan idi.Abisi de Furkanın gidişi için şöyle diyordu o şerefimizi kurtarmak için yol açıktı ve şehadete kavuştu.Furkan gemide arkadaşlara “ben dönmemek üzere evden ayrıldım” demiş.” İşte Furkan böyle bir gençti. Samimi ve Şehadete aşık 19 yaşında lise son sınıf öğrencisi bir gençti.

Atila, konferans boyunca şehadetin önemi üzerinde durdu, ve niyetlerimizi yoklayalım, samimi isek inşallah şehadete kavuşuruz. Furkan Doğan’ı genç yaşta şehadete götüren bu ümmetin derdi idi,  Şeyh Ahmet Yasin’in şikayetiydi, Gazzeli annelerin feryadı, imdat çığlıklarıydı. Mavi Marmara da bir vicdan hareketi ve sivil bir direnişti.

Şeyh Ahmet Yasin’in hayatını detaylı bir şekilde öğrenmelerini tavsiye eden Atila, çağımızda çok güzel bir model hayatı var. Felçli dahi olsa bir müslümanın hiçbir bahanenin arkasına sığınamayacağını, nasıl mücadele edebileceğini ve siyonistlerin nasıl korkulu rüyası haline geldiğini öğretiyor bize. Yine Allah yolunda harcanan bir ömrün şehadetle nasıl taçlandırıldığını bize öğretti. Şehid Abdulaziz Rantisi şöyle diyordu; ölüm bizlere enişnde sonunda gelecek. Ya yatağımızda yada Apaçi (apache) ile. Ben Apaçiyi tercih ederim. Ve öyle de oldu. Şehadet tesadüfü değildir, Allahın sevdiği kullarını seçip yanına almasıdır, Allah’ın ikramıdır.

Bu ümmetin kurtulması için kim ne yapabiliyorsa onu yapmalıdır. Herkesin mutlaka ama mutlaka yapabileceği bir şeyler vardır. İşte onu yaparsa sorun kalmaz inşallah. Rabbim şehadeti bize de nasip etsin. Atila kendi yazdığı Mavi Marmara adlı şiirini de okuduktan sonra  Harran Üniversitesi Kültür ve Sanat Kulübü ile Ş.Urfa Genç İHH’ya organize ettiği bu programdan ve nazik davetlerinden dolayı teşekkür ederek konferansını bitirdi.

Konferans sonunda Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe hoca Behçet Atila’ya bir plaket taktim etti. Böylece program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.