banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Harran Üniversitesinde Aslında Ne Oldu

 Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci temsilciliği konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

ÖĞRENCİ TTEMSİLCİLİĞİ TEMSİLCİLİĞİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA ŞÖYLE DENİLDİ:

Çeşitli Medya Kuruluşlarının dün Üniversitemizde yaşanan olaylar hakkında yaptığı haberlerin hiçbir doğruluğu yoktur. Olaya katılan Arkadaşlardan derlediğimiz bilgileri medya ile paylaşıyoruz. ODTܒdeki namaz hazımsızlığını protesto etmek için dün(05.12.2015) Harran Üniversitesi'nde okuyan Müslüman Gençler bir basın açıklaması yapmak için toplanacaktı.

Gençler Cuma Namazı çıkışı toplanıp, basın açıklamasının yapılacağı merkezi kafeteryaya doğru geldi. Kafeterya önünde toplanan Müslüman Gençler basın açıklamasına başlamıştı ki, kafeteryanın batısında toplanan grup (kendilerine Demokratik Gençlik diyen grup), hakaret içerikli sloganlarla basın açıklamasını bastırmaya çalıştı. Basın açıklamasını durduramayınca şiddete başvurdular. Daha önceden hazırladıkları taşlar (kız öğrencilerin çantalarına doldurup getirdiği taşlar ile) ve farklı materyalleri ideolojik sloganlar eşliğinde basın açıklaması yapan Müslüman Gençlere attılar.

Taşlar ve diğer materyaller basın açıklaması yapan gençlerin (sırtları tarafından) üzerlerine fırlatıldı. Basın açıklaması için toplanan gençler olayın büyümemesi ve farklı yönlere çekilmemesi için taş atanlara tepki vermedi. En doğrusunu da yaptı. Daha sonra çevik kuvvet araya girip gruba müdahale etti. Grup dağıldı. Ancak akşam saatlerinde tekrar bir araya gelip İlahiyat-İktisat Fakülteleri tarafında "Namazı Kürdistana gömeceğiz", "Kahrolsun kahpe Müslümanlar", "Akp'nin işbirlikçi işid çeteleri" diye slogan attılar.

O saatlerde Fakültelerde Öğrenci olmaması büyük bir provokasyonu önledi. Çeşitli Medya Kuruluşlarının dün Üniversitemizde yaşanan olaylar hakkında yaptığı haberlerin hiçbir doğruluğu yoktur. Medya’da geçen “5 İlçede uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili basın açıklaması(sırasında) karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavgaya dönüştü.” haberi doğruluğu yansıtmamaktadır. Aksine ODTÜ ve çeşitli üniversitelerde Müslümanlara yapılan saldırıları kınamak için basın açıklaması yapan gruba taşlı saldırılmış ve bazı öğrenciler yaralanmıştır. Ayrıca bu gruba mensup kişilerin Osmanbey Yerleşkesindeki Kütüphanenin önünde öğrencilere kimlik sorduğu da gözlenmiştir. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Üniversitemizdeki huzur ortamını korumaya davet ediyoruz.

(Harran Üniversitesi İlahiyat Öğrenci Temsilciliği)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.