banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Harran ovası betonlaşıyor (VİDEO)
Şanlıurfa genelinde Gap ile birlikte sulama açılan alanlarda baş gösteren tarım arazilerinde betonlaşma önlemli alınmadan devam ederken, su ile tanışacak olan Suruç’ta ta aynı tehlikenin yaşanmasından korkuluyor.
Şanlıurfa'nın Suruç Ovası'nda, konut ihtiyacına bağlı olarak tarımsal arazilerde artan yapılaşma, ovadaki birinci sınıf tarım arazilerini tehdit ediyor.
Şanlıurfa’nın en bereketli ovaları arasında bulunan ve Gap Eylem Planı çerçevesinde sulamada keşif bedeli olarak 862 milyon dolar yatırım yapılan Suruç Ovası, tarımsal arazilerinin yok olması ile karşı karşıya.
Suruç Ovasında devam eden çarpık ve yatay yapılılaşmanın tarım arazisine zarar verdiği ifade ediliyor, ova'da yapılaşma kültürü devam ederse, 7 veya 8 yıl içerisinde tarımsal arazilerinin yüzde 80'i birinci sınıf olan ova yok olma tehdidi taşıyacak.
Tarımsal arazilerin parsellenip imara açılması, bölgedeki en verimli ve geniş ovalardan biri olan Suruç Ovasının ekolojik dengesini bozmadı.
Tarım ve reform müdürlüğü ve ilgili birimler bu konuya hassasiyet gösterip acil bir çözüm üretmez ve caydırıcı cezalar uygulamazsa, Suruç Ovası’nın sulanması için akıtılan milyonlarca dolar para çöpe gidecek
Suruç Ovası'nda artan yapılaşmaya bağlı olarak yok olan tarımsal arazilerle ilgili önümüzdeki günlerde, başta çiftçi, muhtar ve vatandaşlara bilgi verileceği öğrenilirken hedef, birinci sınıf tarımsal arazilerinin, sahipleri tarafından gelişigüzel imara açılmasının önüne geçmek.
Dünyada hububat ve gıda sıkıntısı baş gösterirken bütün Türkiye’ye yetecek gıda ve hububat ambarı niteliğindeki bereketli ovaların koruma altına alması gerekiyor.

Kaynak: Kanalurfa.com

Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.