banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Haramzade ve Başçalan ABD'den yönetilmiş

17 ve 25 Aralık darbe soruşturmalarından sonra görevlendirilen İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişleri, bir yıl sonra “Haramzadeler, Başçalan” twitter hesapları ile youtube, vimeo gibi sosyal medya kanallarına tape ve belgelerin kimler tarafından ve nasıl sızdırıldığına yönelik araştırmasını tamamladı.

200 SAYFALIK RAPOR

Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürleri Kenan Aydoğdu ile Nevzat İlhan Kayhan’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesinde dört ay boyunca çalışarak hazırladığı 200 sayfalık raporda paralel yapının hukuksuzca elde ettiği tapeleri nasıl ve kime sızdırdığı detaylı bir şekilde anlatıldı.

ÖNCE SOSYAL MEDYAYA

Yaklaşık bir yıl süren araştırmalarda 72 kişinin ifadesine başvuruldu. Haklarında adli ve disiplin soruşturması bulunan 52 eski emniyetçi ile beş tanığın da ifadelerine yer verilen rapor, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Başsavcılığına gönderildi. Darbe için kullanılan tape, fiziki takip ile teknik izleme sonucu elde edilen veriler daha soruşturma savcısına teslim edilmeden twitterda ki “haramzadeler” ile “başçalan” gibi sosyal medya hesapları ile paylaşıldı ve görsel yazılı basına servis edildi.

DİNAMİK IP

Müfettişler raporda, KOM NET domainine dahil bilgisayarlarda sabit IP uygulamasının bulunmadığını ve dinamik IP kullanıldığını da rapor etti.

SAN FRANCİSCO'DAN YAYIN

Müfettişlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şubesi ile Siber Suçlarla Mücadele şubesinde 4 ay inceleme yaptıktan sonra hazırladığı raporun sonuç ve tahlil bölümünde ise “Siber Suçlarla mücadele şube müdürlüğünden alınan raporda sözü edilen sosyal medya sitelerinin yurt dışındaki (ABD- San Francisco) servis sağlayıcılarından yararlanarak yayın yaptıkları ve yüklemelerin tamamlanmasını takiben derhal kapatılmış oldukları belirtilmiştir” ifadelerine yer verildi.

EYLEM BİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET ETTİLER

Polislerin ortak eylem birlikteliği içinde hareket ettiği vurgulanan raporda şu ifadelere yer verildi; “CMK 135-140 maddelerine istinaden elde edilen ses, tapeler ile fiziki takip teknik izlemelere ait kayıtlar, mevzuatta sayılan amir hükümlere rağmen, internet üzerinde sosyal medyaya ve yazılı görsel basında yayınlanmış olması, bu bilgi ve belgeleri elde etme yetkisine sahip olan adli kolluk görevlilerinin, eylem birlikteliği içerisinde ve ortak kastla hareket ettiklerini  göstermektedir.” Müfettişler raporda dönemin Mali Suçlar Şube Müdürü Yakup Saygılı ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Saygılı için “Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı sıralı ve sorumlu amirler ile görevlendirilen personelin ses, tapeler, fiziki takip-teknik izleme ve ev aramalarına ait görüntüleri basına ve internete sızdırılmalarına müştereken sebebiyet verdikleri kanaatine varılmıştır” denildi. (Star)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.