banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Hani'de Hz. Hüseyin'i anma etkinliği düzenlendi

Diyarbakır’ın Hani ilçesi Gürbüz Beldesinde faaliyet gösteren Gürbüz İRŞAD DER, muharrem ayı münasebetiyle "Her Gün Aşura, Her Yer Kerbela" adlı, Hz. Hüseyin`i anma programı düzenledi.

Abdullah Göğercin Hoca’ın Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup İrşad’ın okuduğu Mevlid ve seslendirilen ilahiler ile devam etti. 

Dernek Başkanı Nihat Çam Hoca programda yaptığı konuşmada, "Aşure günü ve Muharremin ilk on günü ile ilgili birçok rivayet vardır. Aşure Hz. Âdem`in yeryüzünde tövbesinin kabul olduğu gündür. Aşurenin ayrıca, Hz. Nuh`un gemisinin karaya oturduğu, Nemrut tarafından ateşe atılan Hz. İbrahim’in, Allah’ın yardımıyla ateşten kurtulduğu, Hz. Musa ve kavminin Firavun zulmünden kurtarıldığı ve Hz. İsa’nın Allah tarafından göklere çıkarıldığı gün olduğu rivayet edilmiştir. İslam tarihinde bunun gibi birçok güzel olay meydana gelmiştir. Peygamberler tarihine bakıldığında Aşura günü, Müslümanların sevindiği bir gün olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak Kerbela faciasından sonra, Aşura günü dendiğinde, Müslümanların aklına, Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beytinin hunharca şahadeti gelmektedir."dedi.

Konuşmasının devamında, zulme uğrayan birçok Kufelinin, Hz. Hüseyin`e mektup yollayarak, Yezid`in zulmünden kurtulmak istediklerini ilettiklerini dile getiren Çam, "Yezit Kufelilere zulüm ve eziyet ediyordu. Kufeliler, bundan dolayı Hz. Hüseyin’in Kufeye gelmesi için mektup yolladılar. Ne yazık ki, Hz. Ali ve Hz. Hasan’a ihanet ettikleri gibi, Hz Hüseyin’e de ihanet edip şehid ettiler. Hz. Hüseyin’in şahadeti gaflet içindeki toplumların uyanmasına ve İslami davaya nasıl sahip çıkılması gerektiğine ışık tutan bir olaydır. Bu nedenle her zaman ve mekânda yezitler var olduğu gibi Hüseyinler de var olacaktır." ifadelerini kullandı.

Program, seslendirilen ilahilerin ardından, Muzaffer Karavil Hocanın okumuş olduğu dua ile son buldu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.