banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Baydemir; 'Seçim sonuçları barışa katkı sunsun'



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir “bugün söz sırası halkındır ve halkın sözü başımız, gözümüz üzere kabulümüzdür” dedi.  Osman Baydemir, Eyyubiye İlçesindeki Eyyüp Göncü Anadolu Lisesi’nde bulunan 2196 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yapan Baydemir, seçimlerin kazasız, belasız geçmesi temennisininde bulundu.  Olanakları olan ve olmayan haksızlığa uğrayan ve haksızlık yapan herkes için bir kampanya döneminşin daha sona erdiğini söz sırasının millete geçtiğini ifade eden Baydemir şöyle konuştu:  “Halkın söyleyeceği söz ne olursa olsun, kullanacağı oyun rengi ne olursa olsun başımız gözümüz üzerinde  yeri vardır ve kabulümüzdür. Tek bir insanımızın tırnağı taşa değmesin inşallah,  tek bir insanımızın burnu kanamasın inşallah. Biz var gücümüzle metanet içerisinde hak ve hukuk içinde seçimin geçmesinin çabasını ortaya koyacağız. Sonuçları barışa katkı sunsun inşallah, demokrasiye katkı sunsun, kardeşliğe ve birlikte yaşamaya katkı sunsun.”


Türkiye’yi bir gemiye benzeten ve içinde 78 milyon insanın birlikte yaşadığına dikkati çeken Baydemir, düze çıkarsa herkesin düze çıkacağını ifade ederek şöyle devam etti :” Allah korusun gemi su alırsa gemi batarsa hepimiz içerisinde yer alıyoruz. Düze çıkması için var gücümüzle çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Netice itibarıyla demokrasi kazansın, kardeşlik kazansın, birlikte yaşam duygusu kazansın.”
Seçimlere hile karıştırlmaması çağrısını yineleyen Osman Baydemir, “Urfa halkımızın kullanacağı her bir oyun rengine derin saygı duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sadece ve sadece seçimlere seçimlere hile karışmasın başka da hiçbir talebimiz isteğimiz yoktur. Bu saatten sonra hilenin olmaması için çaba sarf edeceğiz. Ben inanıyorum ki, herkes halkın iradesine saygı duyacak inanıyorum ki kimse harama, yanlışa tenezzül etmeyecek. Hem Urfa’mıza hem de ülkemize hayırlı olsun”
EYYÜP GÖNCÜ ANADOLU LİSESİ 2196 NOLU SANDIK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.