banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, yeni kurulacak hükümetten beklenti ve taleplerini yazılı bir açıklama paylaştı.

Platform adına açıklamayı yapan Dr. Davut Okçu, halkın güvenliğini tehdit eden her türlü unsurlara karşı mücadelenin devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Okçu, “İktidar ve muhalefeti oluşturan bütün siyasi partiler milletimizin verdiği mesajı iyi okuyarak başta yasama olmak üzere, yürütme ve denetleme görevlerini yerine getirmelidir.” dedi.

Askıya alınan çözüm sürecinde yeniden başlatılması ve bu sürece tüm kesimlerin dahil edilmesi gerektiğini belirten Okçu, daha kapsamlı bir anayasanın yapılmasının elzem olduğunu kaydetti. Okçu, diğer beklenti ve taleplerin şöyle sıraladı:

“Seçim yasalarında temsilde adalet ve istikrar esas alınarak yeni düzenlemeler yapılmalıdır.

Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden her türlü terör eylemi ile hukuk çerçevesinde mücadele devam ettirilmeli; vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden ödün verilmemelidir. Bu arada PKK silah bırakmalı ve her türlü problemin çözümü için siyasetçilere alan açmalıdır.

Başta Suriyeli komşularımız olmak üzere bütün mazlum milletlere gösterilen yakın ilgi ve destek devam ettirilmelidir.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.