banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

halka yapılmış bir saygısızlıktır

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'a geçtiğimiz günlerde yapılan saldırıya tepkiler artarak devam ediyor. Genel merkezi Adıyaman'da bulunan ve bölgesel bir dernek olan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, dün Şanlıurfa'ya gelerek evinde istirahat eden Veysel Polat'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
       Ziyaret sonrası bir açıklama yaparak, Polat'a yapılan saldırıdan büyük bir üzüntü duyduğunu ifade eden Kıymaz; "Gazeteci meslektaşımız Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'ın evine gitmek üzere aracını park ettiği otoparka giderken uğradığı saldırıyla darp edilmesini büyük bir üzüntüyle karşıladık ve cemiyet olarak olayı şiddetle kınıyoruz. Gazeteci meslektaşlarımızın ve gerekse siyaseten memlekete hizmet yolunda kamu görevi görenlerin şiddete maruz bırakılması halka ve kamuoyuna bir meydan okumadır. Demokratik hayatı çirkinleştiren bu ve benzeri fiilleri işleyenlerin adaletin pençesinden kurtulamayacaklarını ümit ediyoruz" dedi.
Bu gibi olaylar Şanlıurfa imajına darbe vuruyor    "GAP'ın başkenti olan, hızla büyüyen ve önemli misyon yüklenen Şanlıurfa ilimizin, bu ve benzeri olaylarla kamuoyu önüne çıkması, kentin imajına da büyük zarar veriyor" diyen GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Kıymaz, "Herkes demokratik hayatı özümsemek, birbirine saygılı olmak ve karşının hukukunu gözetmek durumundadır. Kaldı ki, gazeteci meslektaşımız Veysel Polat, Şanlıurfa basınında güzide bir isimdir. Halkın sesi soluğu olma gibi önemli bir kamu hizmeti gören meslektaşlarımıza yönelik yapılan her türlü baskı ve şiddetti, bizatihi halka karşı yapılmış bir saygısızlık olarak görmekteyiz"diye konuştu.
Vali ve Emniyet Müdürü gerekli hassasiyeti gösteriyorlar     Kıymaz, olaya sebebiyet verenlerin yakalanması hususunda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın gerekli hassasiyeti gösterdiğine inandıklarını, Veysel Polat'ın şahsında bütün Şanlıurfa basınına geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.
Polat'tan Kıymaz'a teşekkür
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise, 'Zeynel başkanımız etkinliklerimize her zaman gelip katılıyor. Bölgede meslektaşlarımızın sorunlarına sahip çıkan bir isim. Adıyaman'dan kalkıp bize geçmiş olsun dileklerini iletmeye gelmiş olması, bizlere ayrı bir moral verdi" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.