banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Halk Sur'daki yakınlarına erzak ulaştırmaya çalışıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından yakınlarına gıda ve yiyecek ulaştırmak isteyen halkın polisin kurduğu barikatların önlerinde bekleyişi, dondurucu soğuğa rağmen devam ediyor. Esnaf ise artık eve götürecek ekmek bulmakta dahi zorlandıklarını söylüyor.

İlçede 2 Aralık günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı 38’inci gününe girerken polislerin yanı sıra askerlerin de destek verdiği operasyonlar bu sabah da devam etti.

Elektriklerin hemen hemen hiç olmadığı, suların ise sık sık kesildiği ilçede, halkın dramı her geçen gün büyürken çocuk, kadın, yaşlı demeden saatlerce barikat önlerinde beklemek zorunda kalan ilçe halkının durumu ise mültecilerden farksız. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından dağıtılan gıda için, halkın oluşturduğu izdiham ise ilçedeki içler acısı tabloyu ortaya koymaya yetiyor.

Yakınlarından haber almak ve onlara erzak yetiştirmek için ilçeye gelen halk, polisin engeliyle karşılaşınca dondurucu soğukta beklemek zorunda kalıyor. Kimileri ise erzakları ulaştıramadığı için geri dönmek zorunda kalıyor.

“Bir aylık çocuğum ninesiyle beraber”

Yasağın olduğu ilçede,  çatışmaların yoğunlaştığı evlerden alışveriş merkezlerini arayan halk, kendilerinin evlerinden çıkamadığını, çıktığında ise içeri giremediğini belirterek, bir aydır erzaklarının bittiğini ve kendilerine erzak getirilmesini istedi.

Öte yandan bir aylık çocuğunun evde tek başına kaldığını ifade eden bir vatandaş ise “Evime gideceğim, bırakmıyorlar. Ekmek, pirinç, un, gibi ihtiyaçlarımız vardı. Çıktık,  barikatları sabah geçmemize izin verdiler. Dedik ki polise, biz çıkıp ihtiyacımızı aldıktan sonra geri döneceğiz. Tamam dedikten sonra bir daha geri almıyorlar. Bir aylık çocuğum içerde, ninem ona bakıyor. Girmemize izin vermiyorlar. Çatışmalar bitirilmeli.” dedi.

“Müşterilerimiz arayarak 30 gündür evde yiyecek bir şey kalmadığını söylüyorlar”

Özel bir market yetkilisi olan Yusuf ile Mehmet ise arabalarına yükledikleri gıdalarla barikatları geçmeye çalıştılar. Gıdaları karşıya geçiremeyen market yetkilileri,  “Müşterilerimiz aradı, 30 gündür evde yiyecek bir şey olmadığı söyledi. Biz de gıdaları yükledik. Ancak barikatların olduğu yerde polis gıdaları teslim etmemize izin vermedi. Gıdalarımız ile beraber mecburen geri dönüyoruz.” şeklinde konuştular.

“Esnaf: Yasaklar kaldırılmalı”

Uzun zamandan beri iş yerlerinin kapalı olduğunu belirten Turistik Caddesi’ndeki esnaftan Sinan Kalkan ve Metin Turan ise, “Eğer bu Turistik Caddesi’nde yasak kalktıysa bu dükkanlar neden kapalı o halde? Bu dükkânların açık olması gerekiyor. Bir aydan fazladır dükkanları açamıyoruz, ne yiyip ne içiyoruz, acaba bunların haberi var mıdır? Bize bir destek versinler, desteğe muhtacız. Ben de kapatıp gidiyorum şimdi. Ne gelen var ne giden? Açan arkadaşlarımız boş bir şekilde oturuyorlar.  Bize bir çare bulsunlar. Ya tam kaldırsınlar yasakları, bitirsinler çatışmaları ya da bize bir çare bulsunlar.” diye konuştular.

İlçede yaşanan çatışmalar nedeniyle sağlık hizmetleri, eğitim faaliyetleri, sosyal hizmetler, belediye hizmetleri, sivil toplum çalışmaları vb. faaliyetler de durmuş durumda. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.