banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Halk otobüsçüleri; Belediye korsan taşımacılık yapıyor
Çankaya Koperatifi Başkanı Mehmet Polat, Eyyübiye Kop.Başkanı Mehmet Emin Ak ve Karaköprü Kop Başkanı Abuzer Şeker’in birlikte; “Şanlıurfa Belediye meclsisinde görüşülen ve AK Partili menlic üyelerin vetosu ile yapılamayan ulaşım zamından dolayı AK Partililere teşekkür ederlerken, Şanlıurfa Belediyesini ise korsan taşımacılık yapmakla suçladılar.

İşte üç Kooperatif başkanın yaptıkları o açıklama; “Şanlıurfa belediyesi 2008 yılından buyana toplutaşımaya zam yapmamıştır.koperatifler olarak yıllık enflasyon oranındaki zam taleplerimiz reddilmiştir.şanlıurfa belediyesine 14.03.2011 tarihinde 3835 sayılı zam isteyen dilekçemize red yanıtı verilmiştir.

Şanlıurfa belediyesi 6 aydır kendisine bağlı  belsan a.ş üzerinden toplutaşıma sektöründe çalışmaktadır.şuan için  belediyeden kiraladığı  67 araç ve koperatiflerden kiraladığı 110 araçla taşıma yapmaktadır.bunun dışındada bağımsız çalışan 150 koperatif  aracı mevcuttur.belsan a.ş aylık olarak 1.000.000(1 trilyon ) tl zarar etmektedir.bu konuda belsan aksini iddia ediyorsa;bilançolarını açıklasınlar.

Belediye bu zararı  önlemek için meclisten % 50 zam istemiştir.şanlıurfa belediyesindeki ak partili üyelerde bu zammı red etmişlerdir.bizde bu zamma 2 nedenle karşı çıktık.1.neden :belediye urfa karta zam yapmayacak sadece paralı binişlere zam yapacaktı biz bağımsız halkotobüsçülerini bitirmeye yönelik bir adımdı zam yapıldığında bizler 1.5 tl ye yolcu taşımak zorunda kalırken belsan mevcut tarife üzerinden şuan %50 indirimle taşıma yapıyor dolaysıyla 50 kuruşla taşıma yapacak ve bizi bitireceklerdi,taşıyacak yolcu bulamayacaktık.2. neden ise halk  içindir urfakart   kullananlar zengin kesimdir yani şuan için urfa kartta sedece abonmen indirimi var .5 kişilik bir aile düşündügümüzde aylık 200 tl peşin abonmen parası vercek zengin kesimdir.belediye urfa karta zam yapmayarak zenginleri ödüllendirirken,parayla binen yoksul kesime zam yaparak cezalandıracaktı bu adil degildir.

Bu zammın çıkmasını önleyerek fakir halkı ve esnafı kollayan ak parti il başkanına,ak parti belediye meclis üyelerine ve özellikle  AK Parti Meclis Grubu Başkanı Adil Saraç hocaya teşekkür ederiz.

Belediye korsan taşımacılık yapmaktadır dedi. Bu başlıkta şanlıurfa valigine dilekçe vererek Şanlıurfa Belediyesini şikayet ettik.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.