banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Halk kaldırım işgalinden şikâyetçi

Diyarbakırlılar esnaf, işportacı ve araç sürücülerinin kaldırımı işgal etmesine tepki göstererek ailece rahat bir şekilde kaldırımları kullanmak istediklerini belirtiler.

Şehir merkezinde özellikle kaldırım işgalinden dolayı caddeyi kullandığı görünen bayanlar, yetkililere, kaldırımların işgal edilmesi sorununun bir an önce çözülmesi için çağrıda bulundu.

Bir bayanın çay ocağı ya da kıraathanenin işgal ettiği kaldırımdan yürümesinin zor olduğunu dile getiren Şafi Basma, kendisinin ailesiyle beraber bir kıraathane ya da çay ocağının işgal ettiği kaldırımdan yürüyemeyeceğini belirterek,  yetkililerin kaldırım işgalinin önüne geçmesi gerektiğini ifade etti.

“Kaldırım işgalini uygun görmüyorum”

Özellikle çay ocaklarının kaldırımlara tabure ve masa bıraktığını ifade eden Mehmet Çelik ise, “Kaldırımlarda eğer kürsü, tabure ve masa olamazsa aileler için daha uygun olur. Bazı yerlerde masa ve tabure olabilir ama kaldırımların işgal edilmemesi hassasiyetini herkesin göz önünde bulundurması gerekir. İnsan kendi ailesine karşı nasıl hassas ise başkalarına karşıda aynı hassasiyeti göstermelidir. Ben şahsen kaldırım işgalini uygun görmüyorum.” dedi.

“Vatandaş hakkı ihlaldir”

Kaldırım işgallerinin insan hakkı ihlali olduğuna dikkat çeken Musa Karadeniz ise, “Kaldırımların işgal edilmesi kesinlikle uygun değil ve tasvip edilecek bir durum değildir. Bu durum, vatandaş hakkının ihlali olduğu için herkes bu durumdan rahatsızdır. Biz Diyarbakırlılar, yetkililerin bu soruna bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” diyerek yetkililere gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Özellikle kaldırım işgalinin mağdurları olan bayanlar ise yetkililerin kaldırım işgali sorununa eğilmeleri gerektiğini ifade ettiler.

“Caddeyi kullanmak zorunda kalıyoruz”

İsmini vermek istemeyen bir bayan ise yaşadığı sıkıntıyı şöyle dile getirdi:

“Esnaf, işporta ve kahvehanelerin işgal ettiği kaldırımlardan dolayı rahat bir şekilde yürüyemiyoruz. Örnek vereyim: Kahvehaneler kaldırımları işgal ettiğinden, biz bayanlar, caddeyi kullanmak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden isteğimiz; kaldırım işgaline son verilmesi için harekete geçsinler.” (M.Hüseyin Temel / Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.