banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Urfa usulu gıda denetlemesi bu olsa gerek!

Haliliye’de Zabıtalar Sağlıksız Gıdaların Satışına yapan yerleri denetlerken. Eldiven takmadan denetlemesi, ambalajsız gıdaları eldivensiz denetlemesi, “Bu bu nasıl gıda denetlemesidir” dedirti.
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede gıda satışı yapan işyerlerinde halk sağlığını korumaya yönelik sürdürdüğü denetimlerde sağlık gıdaların satışına geçit vermiyor. Ekipler, satışa sunulmuş şekilde hazırlanan tarihi geçmiş ve bozulmuş gıdalara el koyarken, kurallara uymayan işyerleri hakkında da tutanak tuttu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Gıda Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar ve Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü Müslüm Sade’nin de yer aldığı denetimler Sırrın ve Karşıyaka mahallelerinde devam ettirildi. Zabıta ekipleri, çocukların yoğun olarak alışveriş yaptığı bakkallarda yaptığı denetimlerde; son kullanma tarihi, ruhsat ve hijyen kontrolü yaptı. İşyerlerinde ruhsat denetiminde de bulunan zabıtalar, kurallara uymayanlar hakkında da tutanak tuttu.

Her iki mahallede bulunan pide fırınlarında da yapılan denetimlerde ruhsat, hijyen, ekmek gramajı, odun ve filtre kontrolünde bulunuldu. Pide fırınlarında detaylı incelemelerde bulunan zabıtalar, kurallara uymayan işyerleri hakkında işlem yaptı.

SAĞLIKSIZ GIDA MADDELERİNE EL KONULDU

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Sırrın ve Karşıyaka mahallelerinde yaptığı denetimlerde sağlık gıdalara da koydu. Denetimler kapsamında zabıta ekipleri 5 kilo kırmızı et, 15 kilo tavuk eti, ekmek yapımında kullanılan 15 kilo karbonat, 17 koli yumurta, 50 kilo yoğurt ve 100 bardak ayrana el koyarken, sağlıksız gıdaların bulunduğu işyerlerine de cezai işlem uygulandı.

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerin aralıksız devam ettiği ve sağlık gıdaların satışına geçit verilmeyeceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.