banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

HALİLİYE İLÇESİNDEKİ TÜM OKULLARA KIRTASİYE DESTEĞİ

 Başkan Demirkol, eğitim camiasının yanında olacaklarını ve ihtiyaçlarını temin edeceklerini söyledi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde öğrencileri unutmadı. Süleymanşah İlkokulu’nu ziyaret eden Başkan Demirkol’a meclis üyeleri: Mehmet Keskin, Abdulkadir Altundağ, Emin Coşkun, Bamyasuyu Mahalle Muhtarı Mustafa Bağış, Şair Nabi Mahalle Muhtarı Hüseyin Çiçek ve okul yöneticileri eşlik etti.

İlk ders zili ile beraber okul bahçesinde öğrencilerle buluşan Başkan Demirkol, öğrenci velileri ile de görüştü. Haliliye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik hazırlanan kırtasiye yardımı okul yöneticilerine teslim edildi.

Daha sonra öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Başkan Fevzi Demirkol, öğrencilerin derslerine düzenli olarak çalışmalarını ve başarılı olmalarını istedi. Yeni eğitim öğretim yılında Şair Nabi Mahallesi ve Bamyasuyu Mahallesi çocuklarının birlikte eğitim gördüğü Süleymanşah Okulu'nu ziyaret ettiğini anlatan Başkan Fevzi Demirkol, “Bu ziyaretimizde Eğitim Komisyonu üyesi meclis üyelerimiz de bize refakat ettiler. Sayın müdürümüze bu hususta, muhtaç olan ihtiyaç sahibi olan öğrencilere kimseyi teşhir etmeden, kimseyi afişe etmeden tespit etmesini istedik. Sayın müdürümüz bu ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ettiler. Onlar için bir eğitim seti getirdik. Zaten Allah zeval vermesin devletimiz öğrencilerimizin ihtiyacı olan kitapları öğrencilerin maddi durumuna bakılmaksızın masalarının üzerine koymaktadır. Eğitimin başladığı ilk gün çocuklarımızın kitap ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Sadece geçim sıkıntısı olan ailelerimizin öğrencileri için defter, kalem, çanta türü ihtiyaçları olacaktı. Bu ihtiyaçlarımızı temin etmek için tüm okullarımızda, sadece Süleymanşah okulunda değil, tüm okullarımızda yöneticilerimizin tespit ettiği öğrencilere; çanta, kalem, defter, silgi kırtasiye ile ilgili malzemeler Haliliye Belediyesi’nin bir hizmeti olarak takdim edilecektir. Okul yöneticilerimiz bunu öğrencileri tek tek odasına çağırarak kendilerine teslim edecektir.” diye konuştu.

BAŞKAN DEMİRKOL: EĞİTİM CAMİASININ YANINDAYIZ

Başkan Demirkol açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: ‘’2015-2016 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize, tüm velilerimize ve onları fedakarca yetiştiren eğitim camiasının tüm mensuplarına hayırlı olsun diyorum. Haliliye’den inşallah bu eğitim öğretim sonunda Türkiye’nin ve Dünya’nın en iyi mühendislerinin, en iyi doktorlarının, en iyi hukukçularının, en iyi ekonomistlerinin yetişmesini temenni ediyorum. Öğretmenlerimizin de bu hususta gayret göstererek velilerimizin fedakarlığını göz önüne alarak, bu en iyi meslek sahiplerini kendilerinin yetiştirmesini canı gönülden temenni ediyorum. Eğitim camiasının her zaman yanında olacağız. Kendilerini teşvik edeceğiz. İhtiyaçlarını temin edeceğiz. ”
Haliliye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik ilçe genelindeki tüm okullarda kırtasiye yardımı yapılacak. Okul yetkilileri tarafından isimleri belirlenen öğrencilere dağıtılmak üzere içinde çanta, beslenme çantası, kalemlik, defter, kalem, silgi, kalemtıraş ve boyadan oluşan kırtasiye malzemeleri okul müdürlerine teslim edilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü kayıtlarına göre Şanlıurfa'da 603 bin öğrenci bulunurken, bunlardan 105 bini Haliliye ilçesi'ndeki 224 okulda eğitim öğretim görüyor.
.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.