banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Haliliye Belediyesi’nden Doğal Yaşama Destek



Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un ‘Yemyeşil bir Haliliye’ ilkesi ile çalışmalarını her alanda sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçede bulunan parklara kuş yuvaları yerleştirmeye başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarında bulunan parklardaki ağaçlara kuşların kendilerini güvende hissedebileceği ve yumurtalarını rahatlıkla koruyabileceği kuş yuvaları monte ediyor. İnsan elinin ulaşamayacağı noktalara konulan kuş yuvalarıyla, kuşların keskin hava geçişlerinden korunması da amaçlanıyor.

İlk olarak Ali Şelli Parkı’nda konulan kuş yuvaları, ilçe genelindeki tüm parklarda uygulanacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kendi marangozhanesinde imal edilen kuş yuvaları, ekolojik dengeye de katkı sağlıyor. Kuş yuvaları bir yandan kuşlar için uygun yaşam alanı oluştururken, diğer yandan da görsel olarak parklara güzel bir görünüm sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.