banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Belediyeler Birliği Şanlıurfa’da Toplanacak

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Kırşehir'de yapıldı. Haliliye Belediyesi'nin de katılımcılar arasında yer aldığı toplantıda Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un sonraki olağan kurulun Şanlıurfa Haliliye'de yapılması talebi yanıt bularak, kabul edildi. 130 belediyenin katılım sağlayacağı büyük organizasyon hem Şanlıurfa'nın tanıtımı adına hem de kentin jeotermal kaynaklarının daha geniş kitlelere tanıtılarak, daha verimli kullanımının sağlanması adına önemli gelişmelerden biri olacak.

HALİLİYE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Jeotermal kaynağa sahip üye belediyeleri bir araya getirerek, dayanışmayı ve koordinasyonu arttırmayı hedefleyen birlik; 1997 yılında kuruldu. 2014 Ekim Ayı'nda Haliliye Belediye Meclisi'nde alınan kararın ardından Haliliye Belediyesi de Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ne üye oldu. Ekim ayında yapılacak olan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Meclis toplantısına Haliliye Belediyesi ev sahipliği yapacak.


HALİLİYE BÜYÜK ORGANİZASYONLARDAN DAHA BİRİNE İMZA ATACAK

Toplantılara JKBB üyesi belediyelerin başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar katılıyor. Günümüzde jeotermal kaynaklar enerji ihtiyacının karşılanması, tarım ve ısıtma gibi alanlarda yoğun olarak kullanılırken, enerji ihtiyacının karşılanması konusunda jeotermal yeni yüzyılın en önemli alternatif kaynakları arasında görülüyor. Şanlıurfa için önemli ihtiyaçlardan biri olan enerji konusunun bu meclis toplantısında etkin olarak konuşulması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.