banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Urfalı Halil İbrahim Yıldırım: 15 Temmuz’un en küçük şehidi


Müslüm Aktürk / İSTANBUL
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinde çöreklenmiş FETÖ militanları tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit düşen Halil İbrahim Yıldırım(15)’ın en genç isim olduğu öğrenildi. Tekstil işçisi Bahattin Yıldırım, “Halil İbrahim, 5 çocuğumdan biriydi. Gündüz taziye yapıp akşam yine nöbete gittim. Vatan uğruna kalan dört çocuğumu da feda etmeye hazırım” dedi.
Azmi Akbıyık, Sami Çiriş ve Mustafa Hakkı Sezgin’den oluşan Şanlıurfalı bir grup işadamı, 15 Temmuz’da şehit düşen Halil İbrahim Yıldırım için ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Beş çocukları olduğunu belirten baba Bahattin Yıldırım, 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatırken şunları söyledi:
“Televizyonu izlerken darbe girişimi olduğunu gördük. Cumhurbaşkanımızın ‘sokaklara çıkın’ çağrısı üzerine yerimden kalkınca Halil İbrahim de gelmek istedi. Aslında yorgun olduğu için uzanmıştı, başka bir durumda kolay kolay evden çıkmazdı. Komşularımızla birlikte Çevik Kuvvet’e doğru gidiyorduk. Halil İbrahim bir ara yere düştü. Ben de ayağı yere takıldı diye düşündüm ve kalkması için kendisine seslendim, yanıt alamayınca kaldırmak istedim ancak elime kan bulaştı. Nereden geldiğini bilmediğimiz bir kurşun kafasının arkasından içeri girmişti. Bir araçla Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırdık. Maalesef vurulduğu an ölmüştü. Gürültülü bir ortam olduğu için kurşun sesini bile duymadık. O bölgede 2-3 kişinin daha vurulduğunu duyduk.”

GÜNDÜZ TAZİYE GECE NÖBET
Halil İbrahim’i toprağa verdikten sonra gündüz taziyeleri kabul ettiğini akşamları ise yine darbelere karşı tepki için meydanlara gittiğini vurgulayan Bahattin Yıldırım, “Halil İbrahim, 5 çocuğumdan biriydi. Gündüz taziye yapıp akşam yine nöbete gittim. Vatan uğruna kalan dört çocuğumu da feda etmeye hazırım” dedi. Halil İbrahim’i Allah’ın verdiğini ve yine Allah’ın aldığını belirten Bahattin Yıldırım, şöyle devam etti:
“İstanbul valimiz, Bayrampaşa kaymakamımız ve belediye başkanımız evimize gelip taziye ziyaretinde bulundular. Onlara da ifade ettim. Biz her şartta her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemiz için çok güzel işler yaptı, bunu görmemek için kör olmak lazım. 5 yaşındaki bir çocuğa bile sorsanız benim dediklerimi söyler. Dolayısıyla biz her zaman, ölümüne de olsa Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a destek olacağız. ‘Tamam’ diyene kadar meydanlardan dönmeyeceğiz.”

EVLERİ KİRA
Bir soru üzerine, tekstil işçisi olduğunu ancak her zaman iş bulma imkanına sahip olmadığını hatırlatan Bahattin Yıldırım, oturdukları eve de 650 lira kira ödediklerini söyledi. Maddi durumları kötü olduğu için Halil İbrahim’in çalışmak zorunda kaldığını ve liseyi açıktan okumaya başladığını belirten Bahattin Yıldırım, bu durumlarının ülkeyi savunmalarına engel teşkil etmediğini anlattı.
ORGANLARI BAĞŞLADI
Halil İbrahim’in vefat etti bilgisini veren hastane yetkililerinin “Organ bağışında bulunmak ister misiniz?” sorusu üzerine eşiyle görüştükten sonra teklifi kabul ettiklerini kaydeden Bahattin Yıldırım, şehit çocuklarının organlarını 18 yıldan beri organ bekleyen bir kişiye bağışladıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şahbikan lidar 6 yıl önce

Allah rahmet eylesin.