banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Halil İbrahim Buluşmaları devam ediyor

"İyilikten yana, hep yan yana" sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları Balıklıgöl Amfi Tiyatrodaki açılış konuşmalarıyla devam etti. Amfi Tiyatro'da Vali Nuri Okutan ve eşi Demet Okutan ile misafirler barış ve dostluk adına alandan gökyüzüne güvercin bıraktı.

Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, tevekkülün timsali Hz. İbrahim ve sabrın zirvesi Hz. Eyyûb aleyhisselamın memleketi Şanlıurfa'ya gelen misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!..

Şanlıurfa'nın kökü derin ve geleceği umut ve aydınlık dolu olan bir şehir olduğunu söyleyen Vali Nuri Okutan şunları söyledi; "Bir peygamberler şehri kimliğiyle barış ve kardeşliği kendine şiar edinmiş olan Şanlıurfa'nın, bugün ev sahipliği yapmakta olduğu bu özel buluşma pek çok değerin sembolü olmasının yanında, umut yüklü bu bölgenin aydınlık ve kalkınmış geleceği de temsil etmektedir.

Aynı zamanda Şanlıurfa, sundukları ve vaat ettikleriyle bölgenin çekim merkezi ve "merkez ili" olduğunu kanıtlamaktadır. Bu şehir bir medeniyet anlayışını varlığında sembolleştirmektedir. Burada evrensel ile yerelin mesut buluşma kavşakları vardır.

Şanlıurfa; tarihi derinliği, felsefi ve güçlü bir düşünsel arka planı ifade etmektedir. Şanlıurfa, tarihi süreç içerisinde önemli değerler üretmiş ve ürettiği bu değerleri de bütün dünyayla paylaşmıştır.

 

Şanlıurfa; birçok medeniyete beşiklik eden konumu, doğu ile batının kavşak noktası ve stratejik önemi açısından Ortadoğu'ya ve Ortadoğu'nun açıldığı bütün kapılara açılan bir inanç ve kültür şehridir.

Şanlıurfa, bereket hilalinin tam merkezinde, tarımın ilk olarak yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu, üç semavi dinin yeşermesine ev sahipliği yapan "ateşin insanı yakmadığı" kadim bir şehirdir.

Ve yine Şanlıurfa, bilinen insanlık tarihini değiştirecek ve tarihin yeniden yazılmasına vesile olacak Göbeklitepe gibi tapınaklarını da bünyesinde barındırmaktadır.

Şanlıurfa'nın bütün bu değerleri adeta üzeri külle kaplı kor gibidir. Bu küller üflenerek ateş yeniden yakılacak ve bu ateş meydan ateşi haline gelecektir. Bu meydan ateşi sadece Şanlıurfa'yı, bölgemizi ve ülkemizi değil bütün dünyayı aydınlatacak bir ateş olacaktır. Tıpkı, dost İbrahim'in mesajının ateşi gül bahçesine ve insanlığı aydınlatan ışığa çevirdiği gibi.

 Şanlıurfa bütün bu değerlerine sahip çıkarak, onları yaşatarak, yeni nesillere aktararak hem geçmişine sahip çıkacak, hem şahsiyetli bir geleceğin sağlam temellerini atacaktır.

Tevhidi anlayışın temsilcisi ve üç semavi dinin peygamberlerinin atası olan Hz. İbrahim'in sofrasının ne kadar geniş olduğunun göstergesi olan Halil İbrahim Buluşmaları bu yıl da iyilik güneşinin sıcaklığında ve gönül bahçesinin serinliğinde sizleri ağırlamaktadır.

Sözlerimin başında bu şehrin sabır ve tevekkül şehri olduğunu ifade etmiştim.

Güldür zamanda sabır. Sabır, özlenen gerçektir. Sabır; şifadır, beklemektir.

Hangi yavru düşüp kalkmadan yürümeyi öğrenebilmiş, hangi dane toprağın karanlık ve sıkıcı karnında beklemeden yeşerebilmiştir?

Kuyunun kahrı çekilmeden Yusuf olunur mu?

Nemrut'un ateşiyle imtihan edilmeksizin Halil ünvânı alınabilir miydi?

Ve sabrın sonu berekettir. Dilimize giren Halil İbrahim bereketi sabrın sonucudur. Ve bu bereket o kadar geniştir ki, Halil İbrahim sofrasında herkese bir lokma düşmektedir. Sabır sonucunda merhameti de getirir.

Merhametin karşılığı var mıdır? Herhangi bir menfaat beklemeden, acze düşen insanlara yardım etmenin, onların elinden tutmanın karşılığı merhametten başka ne olabilir?

Merhamet, hissin bir tezahürüdür. Hissetmeyen, etkilenmeyen kalple taş arasında bir fark yoktur. Kalbin katılığı taştan daha serttir. Merhamet, insan olmanın bir göstergesidir.

Bizim inancımızın en temel prensiplerinden birisi de "İnsanların en faydalısı, insanlara yardımcı olandır." düsturudur.

Tevhidi anlayışa göre insani ve İslami olan her şey son raddede iman etmek ve iyi amel işlemekten oluşmaktadır. Yarışmalar içerisinde iyilik konusunda yarışmaktan daha önemli ve daha anlamlı hangi yarışma vardır?

Hedefimiz, İbrahim'i anlayışı, Halil İbrahim bereketini sadece Hz. İbrahim'in doğduğu şehir olan Şanlıurfa'nın dışında insanlığın var olduğu her yerde olsun.

İstiyoruz ki Hz. İbrahim'in insanlığı kucaklama noktasında gösterdiği anlayış;  din, dil, ırk ayırımı olmaksızın sadece Urfa'da değil bütün dünya sathına yayılsın.

İstiyoruz ki, İbrahim peygamberin misafirperverliği sadece Şanlıurfa ile sınırlı kalmasın.

Malumunuz olduğu üzere "dost" sıfatı yüce yaratıcı tarafından hemşehrimiz Hz. İbrahim'e verilmiştir. Halilürrahman=rahmanın dostu adına düzenlenen bu etkinliğe herhangi bir şekilde katılmış olmak Hz. İbrahim'e dost olmaktır. Bu nedenle sizleri Hz. İbrahim'in dostları olarak kucaklıyorum.

Bu şehir ve bu belde tekrar ilmin, bereketin, dostluğun, samimiyet ve sabrın merkezi olacak, bütün insanlık bundan faydalanacaktır.

Geleneksel hale getirdiğimiz bu buluşmayı, gelecek yıllarda bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ve ilimizin bütün kesimlerinin sahipleneceği bir organizasyon haline getirmemiz gerekmektedir.

Bu vesileyle, Tevekkülün timsali Hz. İbrahim'in ve sabrın zirvesi Hz. Eyyüb aleyhisselamın memleketi Şanlıurfa'dan yaptığımız davete gösterdiğiniz ilgiden dolayı hem şahsım hem de Şanlıurfalı hemşehrilerim adına şükranlarımı iletir, hepinizi saygıyla selamlarım." dedi.

Bu arada Vali Nuri Okutan, organizasyonun bu seviyeye gelmesini sağlayan eski Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'a da teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Hz. İbrahim aleyhisselamın torunlarıyız" diyerek başladığı konuşmasını, Hz. İbrahim'in yaşamış olduğu şehirde yaşamaktan gurur duyduğunu söyleyerek sürdürdü. Fakıbaba, Şanlıurfa'yı başta bölgede daha sonra Türkiye'de örnek bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Fakıbaba, Vali Nuri Okutan'ın bu ay içinde gerçekleştirdiği üç etkinlikle, başta Türkiye Kupası, akabinde Dünya Serbest Stili Akrobatik Motosiklet Yarışması ve son olarak da Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarıyla Şanlıurfa'nın tanıtımına büyük katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi. Fakıbaba, başta Vali Nuri Okutan olmak üzere, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Berger Urfa Türküleriyle Başladı

Konuşmaların ardından Hannah Berger "Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar" şarkısı ile konserine başladı. Berger Macaristan'dan Macar halkının selamını getirdiğini söyleyerek, tekrar Şanlıurfa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Berger konserine, Şanlıurfanın yöresel şarkıları ile devam ederken, protokol ve vatandaşların beğenisini kazandı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'dan Kutlama Mesajları

Bu arada başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Bakanlar, Milletvekilleri, yurt içi ve yurt dışından bürokratlar IV. Uluslar Arası Halil İbrahim Buluşmaları nedeniyle kutlama ve tebrik mesajları yolladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kutlama mesajında şunları söyledi; "IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinliklerine davetiniz için teşekkür ediyorum. İstanbul'da bulunmam nedeniyle, bu güzel faaliyete katılamıyorum.

Farklı kültürlerin ve inançların buluşma merkezi olan Şanlıurfa, binlerce yıl öncesine dayanan tarihiyle eşsiz bir kültürel mirasa sahiptir. Şanlıurfa, Hz. İbrahim'in sembolize ettiği değerler ışığında yıllardır büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapmakta, toplumlararası dayanışmanın ve dostluğun güçlendirilmesine hizmet etmektedir. Bu yıl IV. gerçekleştirilen uluslar arası Halil İbrahim Buluşmaları'nın ülkemizin ve tüm zenginlikleriyle Şanlıurfa'nın tanıtımına da önemli katkı sağladığına inanıyorum.

Uluslar arası Halil İbrahim Buluşmaları'nın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, yerli-yabancı tüm katılımcılara, Şanlıurfalı vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise kutlama mesajında şunları söyledi: " IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinliklerine nazik davetiniz için teşekkür ederim. Sevginin ve dostluğun paylaşıldığı birlik beraberlik ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşandığı bu programın coşkuyla gerçekleşmesini diliyorum. Etkinliklerin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyor size ve tüm misafirlere en kalbi selamlarımı sunuyorum." dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.