banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Halil İbrahim Buluşmaları Başlıyor VİDEO

Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Sosyal Tesislerindeki toplantıda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, buluşmalarla ilgili açıklamalarda bulunup, buluşmaların amacını ve hedeflerini anlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Uluslararası Halil Buluşmaları yıllar önce; 3 semavi dinin ve Peyşgamberlerin atası olan ve Hz. İbrahim'in doğduğu yer olan Şanlıurfa’da ülkeler arasında iyilik köprüleri kurmak ve bütün insanlığı bu noktada birleştirecek bir iyilik hareketi olma amacıyla başladığını belirterek, bu iyilik hareketini başlatan dönemin valilerine ve idarecilerine teşekkürlerini sundu.

Başkan Güvenç, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları"nın misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik ve bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahim'in binlerce yıl önce başlattığı güzelliklerin bugün de onun nesilleri tarafından korunduğunu ve devam ettirildiğini göstermek amacıyla yapıldığını söyledi.

2007 yılından beri devam eden Halil İbrahim Buluşmalarının, bu yıl düzenlenecek olan sekizinci buluşmanın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini belirten Başkan Güvenç; buluşmaların sadece Büyükşehir Belediyesi'nin değil, bütün iyiliksever, Hz. İbrahim'in izinden giden hemşerilerinin, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının el birliğiyle yürütüleceğini ifade etti. Başkan Güvenç, ayrıca buluşmaların bu yıl özüne uygun olarak tertiplenmesi için Büyükşehir Belediye çalışanlarının yoğun mesai harcadıklarını da dile getirdi.

Şanlıurfa'nın her zaman mazlumların ve fakirlerin yanında olduğunu belirten Başkan Güvenç, "Bu kadim şehir, Hz. İbrahim’in şehri; dili, dini, fikri ne olursa olsun, her zaman fakirin, mazlumun yanında olmuştur. Bunu hatırlatmak ve dünyayı şahit edip bunu duyurmak için bir kez daha Cuma günü saat 16:30'da Büyükşehir Belediyemizin önünden ‘İyiliğin kalbine yürüyüş’ için toplanacağız. Bu toplantı artık sadece Şanlıurfa’nın, sadece Türkiye’nin değil; bütün İslam Aleminin uluslararası bir sembolü ve özel bir buluşma alanı haline geldi" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Başkan Güvenç, Şanlıurfa'ya gelen herkese gönüllerinin ve sofralarını açık olduğunu, Hz. İbrahim'in gölgesi ve sancağı altında Şanlıurfa'nın herkese kapılarını açacağını bildirdi. Güvenç, gönüllerini tüm insanlığa açtıklarını, daha barışçıl ve adil bir dünya için Şanlıurfa’nın Hz. İbrahim'in izinden gittiğini kaydederek, ellerindekini paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

İyiliğin Kalbine Yürüyüşle Başlayacak

Buluşmalar kapsamında yapılacak olan etkinlik programını da açıklayan Başkan Güvenç, 26 Eylül Cuma günü saat 16:30'da Büyükşehir Belediyenin önünden başlayacak olan yürüyüşün, her yıl olduğu gibi kortej eşliğinde “İyiliğin Kalbi, Hz. İbrahim'in Dergah'ına kadar devam edeceğini anlattı.

İyilik Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Yürüyüş sonrasında Dergah Amfi Tiyatro'da açılış töreninin gerçekleştirileceğini belirten Güvenç, açılış törenine dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlerin yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da katılacağını söyledi. Akabinde akşam saat 21:00'de Nevali Hotel'de 6 farklı kategoride sahiplerini bulacağı ulusal ve uluslararası iyilik hareketlerinin devam etmesini teşvik etmek amacıyla verilen “İyilik Ödülleri”nin sahiplerini bulacağını söyledi.

“Tirit Ziyafeti”

Başkan Güvenç, VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nın ikinci günü, Cumartesi günü saat 06.00’da Halil-ür Rahman Gölü Dergah Cami’nde Tirit Ziyafeti ile başlayacağını, Sofraya misafirsiz oturmayan Hz. İbrahim Peygamber’in sofrasının başyemeği olan tirit on binlerce kişiye dağıtımının yapılacağını söyledi.

“Yardım Kuruluşları Fuarı”

Tirit ziyafetinin ardından saat 09.00’da Halil-ür Rahman Gölü 700. Yıl Parkı’nda kurulacak olan Hz. “İbrahim (a.s) Bahçesi” fuar alanında yerli ve yabancı yardım kuruluşlarının stantlarının ziyaret edileceğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “İyilik için varız” diyen herkesin katkıları ile bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları çalışmalar burada sergilenecek” dedi.

“Sempozyum”

Başkan Güvenç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından “Toplumsal Barış ve Sosyal Dayanışmada Sivil toplum ve Devletlerin Rolü” konusunda Saat 10.30’da Büyükşehir Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu / Esentepe’de gerçekleştirileceğini bildirdi.

“Maher Zain Halk Konseri”

VIII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında bu yıl Halk Konserinde uluslararası bir sanatçıyı, Mahir Zain’i Şanlıurfa’nın ağırlayacağını, Lübnanlı Sanatçı Maher Zain’in Cumartesi günü saat saat 21.00’da Rabia Meydanında ezgilerini seslendireceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.