banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Halfeti’nin geleceği masaya yatırıldı VİDEO

 Şanlıurfa’nın turizm saklı cenneti diye addedilen Halfeti ilçesinin turizmi ve ilçenin geleceği ile ilgili yapılan değerlendirme toplantısına ilçe Kaymakamı Mehmet Keklik, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

      

       Şanlıurfa Büyükşehir Belediye bünyesinde ilçelerde yapılması gereken çalışmalar çerçevesinde ilk olarak Halfeti ilçesinin sorunları masaya yatırıldı.

 

          Şanlıurfa Büyükşehir olarak tekneler, kıyı, restoranlar, ulaşım ve trafik gibi konuların ana gündem maddesi olarak masaya  yatırdıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı; “Toplantımızın ana konusu Halfeti’ydi. Büyükşehir yeni hizmet alanları ilçeleri de kapsıyor. Halfeti bizim hem turizm yönünden ham doğal güzellikler yönünden gerçekten önemli bir ilçemiz. Bu ilçemizi her yönüyle masaya yatırdık. Kamu kurum yetkilileri ve daire başkanlarımızla görüştük. Hem su üzerindeki turizmi, hem kıyı turizmi, hem hafta sonu oraya gidenlerin oluşturduğu yüksek potansiyeli olan iç turizmi değerlendirdik. Sorunları ve projeleri değerlendirdik. Şuan mevcut uygulamalar içerisinde disipline edilmesi gereken  tekneler, kıyı, restoranlar, ulaşım, trafik gibi konuları konuştuk. Bunlarla ilgili bir takım kararlar aldık. Önümüzdeki toplantılarda bu uygulamaları birlikte takip edeceğiz. Bu konuda bize destek veren Halfeti Kaymakamımız Mehmet Keklik’e teşekkür ediyoruz. Toplantıya katılarak büyük katkı sundu” dedi.

 

           Büyükşehir Belediyesi yeni sistemde yeni belediyecilik anlayışında Halfeti ilçesine ve turizmine katkı sunacağını  belirten Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik; Bu önemli toplantıya bizi de davet ettiler. Fikirlerimizi ifade ettik. Kadim bir tarihe sahip olan Şanlıurfa’mızın gerçekten saklı cennet diye tabir edilecek güzellikteki ilçesi Halfeti’dir. Özelikte son yıllarda ciddi bir turizm potansiyeline sahip oldu. Türkiye’nin ve hatta dünyanın dört bir tarafından yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. İlçemizin turizme açılması ve gelişmesi bir takım sorun ve sıkıntıları beraberinde getiriyor. Bunun yanında bir takım vizyonları, projelerin gerekliliğini de ortaya koyuyor. Biz bu toplantıda çeşitli kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın başkanlığında fikir alış verişinde bulunduk. Halfeti’deki turizmin daha sağlık ve güvenli bir şekilde yapılması ve sıkıntılarımızın çözümü noktasında bir fikir teatisi oldu. Hakikatten çok verimli oldu. Çünkü binlerce inanın geldiği bir ilçe Halfeti. Göl üzerinde bir turizm var. Tekne turları, duba restoranları var. Otopark alanları ile ilgili sıkıntılar var. Güzellikleri var, sorunları var. Bunları masaya yatırılıp kamu kurumların kendi görev ve yetkileri dahilinde çalışması gerekiyor. Bu iş bölümünün ortaya konması gerekiyor. Biz bugün Halfeti Turizmin daha da güzelleşmesi ve  gelişmesi adına konuştuk. İnşallah Büyükşehir Belediyesi yeni sistemde yeni belediyecilik anlayışında Halfeti’den ve turizminden de sorumlu. Onların vizyonu, çalışması bizlerinde desteği ile beraber diğer kamu kurum ve kuruluşların da iş birliği içerisinde Halfeti’de turizmi geliştireceğiz. Ziyaretçilerimizin Halfeti’den memnun ayrılmasını hep beraber sağlayacağız. Urfa’mızın önemli bir değeri olan Halfeti’yi Urfa’ızla beraber geliştireceğiz. Halfeti’nin gelişimi noktasında destek olan Sayın Başkanımız Celalettin Güvenç’e, sayın Valimiz İzzettin Küçük’e ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

      Büyükşehir Belediye Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.