banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Halfeti'de içkili restaurant tepkisi

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde vatandaşlar, içkili duba restoranlarından şikâyetçi. İlçe halkı, restoranların kaldırılmasını istiyor.

 

MAHALLELİDEN İMZA TOPLADI

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinden ikamet eden Müslüm Derici, komşularından tek tek imza toplayarak,  evinin etrafında bulunan içkili duba restoranların kaldırılması için Şanlıurfa Valiliğine, Halfeti Kaymakamlığına, Çevre ve Orman Bakanlığına, Enerji Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına, hatta TBMM başkanlığına bile dilekçe yazdı.

 

VALİ GÜVENÇ’TEN YARDIM

Gönderdiği dilekçelerden hiçbir yanıt alamayan Müslüm Derici, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in konuyla ilgilenmesini istiyor. Derici, konuyla ilgili Olay’a yaptığı açıklamada, “Eski Halfeti olarak adlandırılan ve Birecik baraj göletin’den arta kalan kısım olan ilçe merkezinde yaşamaktayım. Gölet ile evim arasında sadece bir yol bulunmaktadır. Gölet üzerinde 10–15 duba restoranlar bulunmaktadır. Bunların bir kısmı’da 1-2 yıl içersinde inşaa edilmiştir.” dedi

 

RESTORANTLARIN RUHSATI YOKTUR

Müslüm Derici, restoranların büyük bir çoğunluğu’nun içki ve  iş yeri ruhsatının olmadığını öne sürdü.

Derici, şunları söyledi: “İnsanların yaşamadığı ve evlerin bulunmadığı yerlerdeki dubaların kimseye zararı bulunmamakla birlikte özellikle Levent Yıldırım ve Mahmut Kahraman isimli şahısların işletmeye başladığı ve hemen evimin alt kısmına inşa edilen duba restoranlar doğrudan evimize zarar verilmekte ve huzurumuzu kaçırmaktadır.”

 

HUZURUMUZ BOZULMUŞTUR

Evlere yakın olan bu restorantın aile huzurumuzu bozmuştur diyenMüslüm Derici, “Özellikle bu dubanın kaldırılması uğramakta olduğumuz zararı ortadan kaldıracaktır. Anılan restoran evimize10 metre mesafede bulunduğundan kaldırılmasını talep etmekteyiz.  Bu durum özellikle bizim gibi mahalle sakinlerini ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Tüm bu iş yerlerinde geç saatlere kadar içki içilmekte, yüksek sesle müzik yapılmakta gürültü çıkarılmaktadır. En son evimin önüne de bir tane inşa edilmiş.Hatta bu dubanın tuvaleti de karaya evimin yanına yapılmak istenmiş buna izin vermediğim için duba sahipleri ile ciddi bir tartışma yaşanmıştır.” şeklinde konuştu.

 

ÇEVRE KİRLİLİGİNE YOL AÇAN RESTORANTLAR DENETLENSİN

Müslüm Derici, ”Duba restoranların tümü baraj göleti üzerindedir. Bilindiği gibi Urfa Bilecik baraj göleti üzerinde su kirliliğine neden olacak her türlü yapılaşma yasaktır. Bu konuda çıkarılan su kirliği yönetmeliğinde bu durum açıkça belirtilmiştir. Yönetmeliğe göre; (madde 4.10) “Suların kirlenmesine neden olacak, bu planda ön görülmeyen faaliyetler yapılamaz. Çöp ve moloz gibi atıklar atılamaz ve atılmasına izin verilemez. Akaryakıt ile çalışan kayık, motor vb. araçların kullanılmasına izin verilemez.’’ denilmekte. Yönetmenliğin bu hükmüne göre de suyun kirlenmesine yol açacak faaliyetler yasaklıdır. Ancak, özellikle karaya yapılmayan restoranların tuvalet ve lavaboların dubanın üzerindedir. Bu durum restoranın tüm pisliklerini bir şekilde suya bırakıldığı açıktır. Su kirliliği yönetmenliğine rağmen bu iş yerlerine ruhsat verilmesi bile kanuna uygun değildir. Tuvaleti karada olmayan dubalardan şikâyetçiyiz.Kısacası, kanuna aykırı olarak çalışan ve bu çalışma esnasında çevre kirliliğine yol açan müesseselerin denetlenmesini ve gereken işlemlerin yapılamasını istiyoruz.” dedi.

İbrahim Felhan / Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.