banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

HALFETİ'DE EŞBAŞKANLAR MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİLER

Halfeti Belediyesi Eşbaşkanları Mustafa Bayram ve Ayşe Durmuş, halk belediyeciliği ilkesiyle hareketle katılımcı belediyecilik kapsamında ilçeye bağlı mahallelerdeki eksikliklerin belirlenmesi ve yaşanan sorun, sıkıntıların giderilmesi için mahalle muhtarları ile bir araya gelerek toplantı aldı. Belediye hizmet binasındaki konferans salonunda yapılan toplantıya ilçeye bağlı mahallelerde muhtarlık yapan yaklaşık 30 muhtar katıldı. Toplantıda aktarımlarda bulunmak üzere Eşbaşkanlar Bayram ve Durmuş’un yanı sıra Belediye Başkanyardımcısı Aydın Öcalan da katıldı.

Belediye Eşbaşkanı Bayram tarafından yapılan açılış konuşmasından ardından, Halfeti Belediyesi’nin hizmet kapsamı hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Bayram, ilçe belediyesinin hizmet alanının yanında yaptığı bilgilendirmenin yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin de mahallelere dönük hizmetine ilişkin aktarımlarda bulundu. Bayram toplantıda yaptığı aktarımda özellikle büyükşehir belediye yasasının yürürlüğe girmesi birlikte hizmet alanı kapsamında tam anlamıyla bir yetki karmaşasının yaşandığını belirterek, bu yüzden halkın da gereken hizmeti alamadığını dile getirdi.

‘Ödeneğin yüzde 40’ı büyükşehir alıyor’

Ardından konuşan Belediye Eşbaşkanı Durmuş da belediyenin aylık gelir ve gider tablosu muhtarlar ile paylaştı. Durmuş, belediye olarak hizmet kapsamında kendilerine çıkan ödeneğin yüzde 40’nın büyükşehir belediyesine direk olarak aktarıldığını belirterek, ancak bunun karşısında büyükşehir belediyesince alınan ödeneğe karşılık ilçe halkının gereken hizmeti görmediğini dile getirdi. Aldıkları az bir miktar ödenek nedeniyle çalışmalarının hızlı bir biçimde ilerleyemediğini kaydeden Durmuş, mahallerdeki eksikliklerin belirlenmesi ve çıkartılacak düzenli program ile sorunların üstesinden gelebileceklerini ifade etti.


‘Sıkıntıları elbirliğiyle çözelim’


Belediye Başkanyardımcısı Aydın Öcalan’da büyükşehir belediyesinin halka dönük yapması gereken hizmeti siyasallaştırdığını belirterek, bu yüzden halkın hak ettiği hizmeti alamadığını kaydetti. Öcalan mahallerdeki yaşanan sıkıntıları el birliği ile alınacak ortak kararlar ile çözüme kavuşturabileceklerini ifade ederek, bu doğrultuda belediye olarak ellerindeki kısıtlı imkanlara rağmen gereken özveriyi gösterdiklerinin altını çizdi. Yaşanan sorunların çözümü konusunda program oluşturma önerisinde bulunan Öcalan, “Düzenli oluşturacağımız program çerçevesinde mahallelerimizde yaşanan sorun ve sıkıntıları gidermiş oluruz. Eksikleri tamamlarız” diye belirtti.

Muhtarlardan büyükşehir  belediyesine vergi tepkisi!

Toplantıda söz alan mahalle muhtarları da büyükşehir belediyesine bağlı olarak mahallelerde yapılmayan hizmet ve bunun karşısında alınan vergilerden halkın düştüğü mağduriyet durumuna dikkat çekti. Özellikle mahalle muhtarları mahallelerdeki su şebekelerinden sorumlu olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SUŞKİ’nin görevini yerine getirmediği belirtilerek, beklentilerinin gerekli mercilerin bu konularda gereken çalışmayı yürütmesi olduğu vurgulandı. Büyükşehir belediyesinin yapmadığı hizmeti mahalleli arasında oluşturdukları kominler ile gidermeye çalıştıklarını söyleyen muhtarlar, ancak bunun karşısında vergilere tabi tutulmalarını kabul edemeyeceklerini dile getirdi. Muhtarlar özellikle mahallerinde altyapı olmadığı halde büyükşehir belediyesince alınan vergiyi kabul etmediklerini belirterek, bu konuda büyükşehir belediyesinin mevzuatını biran önce değiştirmesi gerektiğini dile getirdi.


Toplantıda özellikle büyükşehir belediyesinin hizmet alanı kapsamında ilçede bulunan kurum ve kuruluşların hizmet konusunda gerekli çalışmaları yürütmediği ön plana çıkan tartışma oldu.


Mahalleler bölgelere ayırtılarak çalışma programına dahil edilecek


Yapılan tartışmalar sonucunda ilçeye bağlı mahallelere götürülecek hizmet ve eksikliklerin tamamlanması için mahallelerin bölgelere ayrılması ve çıkarılacak çalışma programı çerçevesinde tüm mahalle eksikliklerin bir bir çözüme kavuşturulmasına karar verildi.


SAMER’in anket sonuçları paylaşıldı


Toplantı yapılan görüş alışverişlerinin ardından Sosyal ve Siyasal Araştırma Merkezi (SAMER) tarafından Halfeti Belediyesi sınırları içerisinde tüm mahalleleri kapsayan ve 800 hanede yapılan anket sonuçları sinevizyon gösterimi ile mahalle muhtarları ile paylaşıldı.

Sinevizyon gösterimin ardından toplantı son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.