banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Haleplibahçe Kardeşler Camisinde İftar Kardeşliği

Organizatörlüğünü cami imamı ve cami bayan vaizinin üstlendiği, tüm masraflarının mahallelinin karşıladığı iftar yemeğine bayan erkek 1000’in üzerinde mahalleli bir arada iftarladı.

Bu organize için tüm mahalleli gerek maddi gerek manevi fedakarca çalıştığını söyleyen Organizenin fikir sahibi, organizatörü ve aşçısı Kardeşler Camii bayan vaizi Hülya Anıl, “tamamı mahalli olan bu yemekleri hazırlamak için bazı mahalle halkı yemek fabrikalarını tavsiye etti. Ama bizim öğrenci kardeşlerimiz bu işe karşı çıktı. Tamamen el emeği olsun istediler. Sabahtan beri yaklaşık 30 arkadaşımızla bu yemekleri hazırlamak için burada çalıştık. Hepsi çok fedakârca çalıştı. 70 yaşındaki yaşlı teyzemiz dahi bizimle akşama kadar çalıştı. Sonunda çok güzel lezzetler hazırladı” dedi.

Anıl: “Davetimizi kırmayıp buraya kadar gelen Müftü Ramazan Tahiroğlu Hocamıza, Eşine ve Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala başta olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Davette konuşan Müftü Ramazan Tahiroğlu; “burada görevli arkadaşların hepsi fedakarca çalışıyorlar. 500 kişi için düşünülen yemek 1000’i aşmasına rağmen organizede bir aksaklık olmadı. Camiinin içi dışı doldu. Gerçektende yemeler de çok leziz olmuş. Allah hazırlayanlardan razı olsun. Burada çocuk, yaşlı ve genç hepsi bir arada iftarladı. Bu organizede öncülük eden Ahmet Hocamıza ve Vaize Hülya Hanım hocamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

İftar yemeği sonrasında davete katılan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise; “çok güzel bir manzara. Çok etkilendim. Bu manzara bizim birliğimizin ve kardeşliğimizin manzarasıdır. Gerçekten ablalarımız bacılarımız çok büyük emek vermişleri. Hepsinden Allah razı olsun. Bu güzel manzara herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.

İftar yemeğine Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, AK Parti İl Başkan yardımcısı Mustafa Yavuz ve 1000 kadar mahalleli katıldı.

İftar öncesi Mahalleli Grup Sema'nın söylediği bir birinden güzel ilahilerle mest oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.