banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Halepçe Heyeti Şanlıurfa İHH’yı ziyaret etti

 

16 Mart 1988 de yaşanan Halepçe Katliamının 28.yıldönümünde Ruhader’in yaptığı Mazlum Halepçe’yi Anma programının konuşmacıları olarak Şanlıurfa’ya gelen Halepçe heyeti (Halepçe Üniversitesinden Eğitimci Yasin Abdulkerim ve Halepçe Noteri Faruk Hama Tofiq Arif ve tercüman Mawdud), İHH Şanlıurfa Bölge Ofisini ziyaret etti. İHH İl Temsilcisi Behçet Atila tarafından karşılanan heyet yaklaşık iki saat boyunca Halepçe katliamı ve izlerini konuştu.

Halepçe Üniversitesinden Eğitimci Yasin Abdulkerim; Halepçe’nin islami kimliğinden ve dini hassasiyetlerinden dolayı kimyasal saldırıya maruz kalarak 5.000 kişiyi şehit verdiğini lakin müslümanların maalesef kendilerine yeterince sahip çıkamadıklarını söyledi. Kendisin de o sırada 12 yaşlarında olup 6.sınıf öğrencisi olduğunu ve gittiği medreseden 200 öğrencinin saldırıda şehit olduğunu belirtti.

Halepçe Noteri Faruk Hama Tofiq Arif yaşadıklarını anlatmalarının imkânsız olduğunu ve geçen 28 yıla rağmen halen 500 hastanın olduğunu ve binlercesinin halen kayıp olduğunu söyledi.

İHH İl Temsilcisi Behçet Atila ise ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek Türkiyeli müslümanlar olarak kendilerine karşı mahcup olduklarını gerçekten de yeteri kadar sahip çıkamadıklarını o dönemin şartlarının zor olduğunu, islam coğrafyalarındaki önemli hayır hizmetlerine inşallah bundan sonra Halepçe durağının da daha güçlü bir şekilde ekleneceğini ve bundan böyle inşallah daha fazla kendileri ile ilgileneceklerini, İHH olarak kendilerine ne düşerse imkanlar dahilinde kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

Daha sonra heyet Halepçe Katliamının sembolünü taşıyan rozeti Atila’nın yakasına takıp ev sahipliğinden dolayı teşekkür ettiler. Atila da heyettekilerine Mavi Marmara gemisinin maketini hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.