banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Hakkâri'de 17 PKK'li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı  açıklamasında, Hakkâri’de yapılan hava harekatı sonucunda 17 PKK’linin öldürüldüğü, 3 mağara, bir cephanelik ve PKK’ye ait mevzilerin imha edildiği açıklandı.

Açıklamada, bölgede yapılan arazi aramasında; bir adet RPG-7 silahı, 7 adet RPG-7 mühimmatı, 900 adet 12.7 mm uçaksavar mühimmatı, 409 adet doçka mühimmatı, 242 adet kaleşnikof mühimmatı, çok sayıda patlayıcı, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirdi.

Erzurum’da PKK mühimmatı ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca Erzurum’da icra edilen operasyonda, iki ayrı sığınakta PKK mensuplarına ait bir adet telsiz, 110 adet bixi ve 50 adet tabanca mühimmatı, bir adet el bombası, 10 adet sırt çantası, 11 adet met, 4 adet uyku tulumu, 140 metre kablo, 4 adet panço, 70 adet pil ve sera naylonu ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Şırnak’ta çok sayıda patlayıcı ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’taki operasyonlarda bir adet el bombası, 2 adet mayın, 970 kg amonyum nitrat, 22 kg dinamit lokumu, 7 adet tüp ve 11 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildiği belirtildi.

Şırnak’ta yüksek gerilim hattı direğine el yapımı patlayıcı kullanılarak zarar verildiği, ayrıca patlatılmaya hazır 4 adet EYP tespit edilerek imha edildiği belirtildi.

Ovacık’ta 6 PKK’lının cenazesi bulundu

Açıklamada Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 16 Eylül 2015 günü PKK’lilere yönelik olarak gerçekleştirilen hava harekâtında öldürülen 6 PKK’linin cesedinin bulunduğu bildirildi.

Mardin ve Şanlıurfa’da 13 kişi gözaltına alındı

Mardin ve Şanlıurfa’da PKK’lilere yapılan baskınlarda 13 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Mardin’de PKK'ya katılacağı ileri sürülen bir kadın ile örgüte eleman temin ettikleri iddia edilen 2 kişi yakalanarak gözaltına alındığı, PKK’ye yardım ve yataklık yaptığı belirtilen 10 kişinin gözaltına alındığı, bir adet tabanca, bir adet av tüfeği, 27 adet tabanca ve 14 adet av tüfeği mühimmatı ile muhtelif mermilerin ele geçirildiği bildirildi.

Siirt’te PKK’lilerce kullanıldığı tespit edilen sığınak ve silah mevzilerin, hava harekâtı ile imha edildiği bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.