banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Hakkâri'de 11 PKK'li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yapılan hava harekâtında 11 PKK’li öldürülürken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Yapılan açıklamada, Yüksekova’da tespit edilen PKK’lilere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzilerinin düzenlenen hava harekâtı ile imha edildiği,  11 PKK’linin öldürüldüğü, ayrıca bölgede yapılan aramada, bir PKK’linin cesedinin araziye gizlenmiş olarak bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada operasyon sonucu, PKK’liler tarafından kullanılan 4 mağarada, bir adet doçka uçaksavar, 8 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet bixi tüfeği, bir adet kanas keskin nişancı tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 4 adet RPG-7 roketi, 10 adet el bombası, bir adet telsiz, bir adet radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Tunceli kırsalında 3 PKK’linin cesedi bulundu

Tunceli’de devam eden operasyonlarda, PKK’liler tarafından kullanılan bir adet sığınakta 3 PKK’liye ait cesedin bulunduğu, çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Lice’de 200 kilogram esrar ve 6 yüz bin kök hint keneviri ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlarda, bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet dolu tabanca şarjörü, bir adet av tüfeği, 2 yüz kilogram esrar ve 6 yüz bin kök hint keneviri, 4 yüz kilogram amonyum nitrat, 15 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 bin adet torpil, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Yapılan çalışmalar sonucu toplam 8 şüpheli şahsın gözaltına alındığı, ayrıca operasyon bölgesinde 3 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edildiği belirtildi.

Başkale’de patlayıcı madde ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi

Van’ın Başkale ilçesinde devam eden operasyonlarda, 45 kilogram patlayıcı madde, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek ve muhtelif örgütsel doküman, Yolmaçayır Mahallesinde bir evde yapılan aramada yüz kilogram patlayıcı madde, 3 yüz metre kablo, iki adet fünye ele geçirildiği ifade edildi.

Şanlıurfa’da 5 PKK’li teslim oldu

Muş’un Bulanık ilçesinde devam eden operasyonlarda 2 adet el yapımı patlayıcı (ikişer büyük tüp) bulunarak imha edildiği, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde PKK’den kaçan, 4 PKK’li, Hilvan’da bir PKK’li olmak üzere toplam 5 PKK’linin teslim olduğu söylendi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.