banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Hakan Şükür'ü yıpratma lobisi

Hakan Şükür'ü yıpratma lobisi

Ne yazık ki tartışmalar, ‘Hakan Şükür Türk Sporuna ne tarz katkılar sağların etrafında gelişmiyor.

Türk Futbolunun efsane yıldızı Hakan Şükür yine gündemde. Bu defa konu Spor Bakanı olup olamayacağı.

Hakan Şükür Nasıl Yıpratılır

Hakan Şükür. Türk Futbolu'nun efsane yıldızı, Türkiye'nin kralı. Milli takımda, Avrupa Kupalarında, lig tarihimizde en çok gol atan oyuncu. 2002 Dünya Kupası'nda maçın 11. saniyesinde attığı golle Dünya Kupaları tarihinde atılan en erken golün de sahibi.

Bu kadar kariyere rağmen futbolculuk yaşantısında basında sürekli eleştirilen isim oldu. Olumlu eleştiren de olumsuz eleştiren de ortak bir noktada buluşuyordu, O bir Kraldı, futbolun kralı.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlığa soyunmadı. Zira en ufak bir başarısızlıkta onu şiddetle eleştirecek bir spor kamuoyu vardı. Sahadaki bilgi ve tecrübesini televizyon ekranına taşıdı. TRT'de futbol yorumculuğu yaptı. Ve Kral AK Parti'den teklif alarak siyasete atıldı.

Siyasete atılmasına atıldı ama O'nu eleştirmekten yorulmayan medya bir kez daha Hakan Şükür'ü ele almaya başladı. Bu defa konu Hakan Şükür Spor Bakanı olursa ne olur sorusuydu.

Ne yazık ki tartışmalar, ‘Hakan Şükür Türk Sporuna ne tarz katkılar sağların etrafında gelişmiyor. Tam tersi Hakan Şükür Spor Bakanı olursa ortalık karışır demeye varan yorumlar yapılarak Kral bir kez daha hedef tahtasına konuluyor. Bu yorumların amacı belli, Hakan Şükür'ü dün olduğu gibi bugün de yıpratmak. Yıpratmaya önce siyasi olarak deneyimli değil diyerek başlanıyor, yani şu dönemde Spor Bakanı olamaz belki ilerde tecrübe kazandıkça kabineye girebilir diyorlar. Bunu dedikten hemen sonra da ekliyorlar; Futbol yaşamında yedek kulübesini sevmezdi. Hep olay çıkartırdı, böyle bir durumda da parti içi huzursuzluk çıkartır. Hem siyaseten tecrübeli değil deyip akıl veriyorlar, hem de bu defa Spor Bakanı olmazsa huzursuzluk çıkartır diye ekliyorlar.

Bu lobinin başka görüşleri de var. Bu görüşlerinden biri Hakan Şükür'ün yabancı futbolcuya bakış açısı. Bu görüşe göre Hakan Şükür yabancı oyuncu düşmanı. Yabancı oyuncu ahlaken iyi karakterde olmalı. Yoksa Hakan Şükür ile ters düşebilirmiş. Olayı hemen Hakan Şükür'ün yaşantısına, dünya görüşüne getiriyorlar. Nasıl bir mantıksa. Ayrıca bu konuda Futbol Federasyonu Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan M.Ali Aydınlar'la da Hakan Şükür ters düşermiş. Sebebi ise Aydınlar'ın yabancı oyunculara olan düşkünlüğüymüş. Şu anda başında olduğu voleybol takımında bunu görebilirmişiz. M.Ali Aydınlar Futbol Federasyonu Başkanı olunca bu görüşüyle Hakan Şükür ile ters düşer ve ortam yine gerilirmiş.

Sporu bilen sporun içinden gelen bir insanın sporun başına geçmesi kadar doğal bir şey göremiyorum. Sonuçta o, göstermiş olduğu başarılarıyla Kral olarak adlandırıldı. Bütün bu tarihi başarılara rağmen bu acımasız eleştirileri yapanları ‘Hakan Şükür'ü Nasıl Yıpratırız Lobisi'nin bir parçası olarak görüyorum. AK Parti'nin yeni kuracağı kabinede bu bakanlığa da en çok yakışan ismin Hakan Şükür olacağını düşünüyorum. Bakalım önümüzdeki günler neleri getirecek. Hakan Şükür Spor Bakanı mı olacak, yoksa lobinin kurbanı mı? Bekleyip göreceğiz.

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.