banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Enerji Bir-Sen GAP Şube Teşkilat Başkanı Ali Yücel, vatandaşların karşılaştıkları sorunlar ve haksızlıklar karşısındaki duyarsızlıklarından yakınarak, Toplumun haklı olduğu ve haksızlığa uğradığı konularda hakkını aramayan yapılan haksızlık ile yanlışlara ses çıkarmayan bir hale getirildiğini belirtti.

Gaziantep’te yaşanan birçok haksız ve hukuksuzluğu değerlendiren Yücel, parkomattan, trafiğe, eğitimden, elektrik sıkıntıları ile önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Modern akıllı otoparklar yapmaya bir türlü yanaşmayan yetkililere ses çıkaran var mı?”

Gaziantep’te birçok haksızlığın yaşandığını belirten Yücel, “Gaziantep şehrimizde otopark sıkıntısı olmasına rağmen, az alanda çok araç barındırma imkânına sahip otoparklar yapmak yerine, Karagöz, Korutürk, Ordu, tüfekçi Yusuf Caddesi gibi işlek caddelerin bir şeridini parkomat şirketlerine tahsis edilmesine ses çıkaran var mı? Parkomat şirketlerinin, umuma ait caddelerden haksız bir şekilde para kazanmalarına imkan tanınması yerine neden bu şirketlere akıllı otoparklar yapın, hem trafik rahatlasın, hem caddelerimizde görüntü kirliliğine son verilsin demek yerine bu deli dumrul düzeninin devam etmesine göz yumanlara veya bu sorunu çözmek için yeni modern akıllı otoparklar yapmaya bir türlü yanaşmayan yetkililere ses çıkaran var mı? Alışveriş yaptığınız bir markette aldığınız bir ürünün raf fiyatı ile kasadaki fiyatı farklı olduğu zaman genelde kasiyerlerin efendim arkadaşlar etiketleri değiştirmeyi unutmuş şeklindeki klasikleşmiş cevapları ile karşılaşan birçok vatandaşımız, böyle bir durumda müşteri lehine olan fiyatın geçerli olduğunu bilmediğinden hakkını aramamaktadır.” dedi.

“Okullarda temizlik, güvenlik parası adı altında her öğrenciden para toplanmaktadır”

Okullarda birçok haksızlığın yaşandığına dikkat çeken Yücel daha sonra, “Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, okullarda kesinlikle para toplanmayacak diye açıklama yapmasına rağmen, Gaziantep’te hemen hemen tüm okullarda temizlik, güvenlik parası adı altında her dönem için her öğrenciden 10 TL ile 50 TL arasında para toplanmaktadır. Ben bu parayı vermiyorum diyen var mı? Yok. Milli eğitim okulların temizlik ve güvenlik ihtiyacını karşılamaktan aciz mi? Bu konuda sendikalar ve STK’lar da vatandaşlar gibi neden sessiz kalmakta merak eden var mı? Yine her eğitim öğretim yılı başında yetkililer tarafından öğrenci servisleri ile ilgili kurallar hatırlatılarak; öğrenci servislerinin ayakta öğrenci taşımalarının yasak olduğu, her serviste şoför dışında bir görevlinin bulundurulmasının zorunlu olduğu basın yoluyla kamuoyuna ilan edilmesine rağmen birçok öğrenci servisi ayakta yolcu taşımakta ve birçoğunda da 2. görevli bulundurulmamaktadır. Bunların denetimleri sağlıklı bir şekilde yapılıyor mu?”diye sordu

“Bu yoldan devlet erkânımız hiç mi haberdar olmamışlardır”

Gaziantep’in en büyük sorunlarından birisinin de trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Yücel, “Şehrin en işlek bazı caddelerinde, örneğin Zeytinli mahallesinde Şehitkâmil devlet hastanesinin önünden geçen ana cadde üzerinde hem de servis saatlerinin en yoğun olduğu saatlerde belediyelere ait çöp kamyonlarının çöp toplamak suretiyle zaten felç olan trafiği alt üst etmesine bir çok vatandaşımız şahit olmasına rağmen ilgili kurumlara bu konuda şikâyette bulunan pek nadirdir. Gaziantep’e bir bakan geldiği zaman, bakanın veya bakanların geçiş güzergâhlarında bulunan caddeler dakikalarca trafiğe kapatılarak o anda trafikte seyir halinde bulunan vatandaşlar mağdur olmalarına rağmen hiçbir ses yok. Gaziantep Zeugma müzesi ile Karşıyaka kavşağı arasındaki ipek yolu bölümündeki her iki şeritte de 2-3 noktada yıllardan beri bulunan bozuk noktaların hala düzenlenmemesini kendisine dert edinen var mı? Bu yoldan devlet erkânımız hiç mi haberdar olmamışlardır. Bugüne kadar yâda bu yoldan hiç mi geçmemişlerdir.”diyerek sitem etti.

“21.Yüzyılda karşımıza çıkan ve saatlerce süren elektrik kesintilerini sorgulayamıyoruz”

Gaziantep’te yaşanan elektrik sıkıntılarına da değinen Yücel, “Yurdumuzun en büyük illerinden birisi olan Gaziantep’te 21.Yüzyılda karşımıza çıkan ve saatlerce süren elektrik kesintilerini sorgulayamıyoruz. Yanı başımızda ki Şanlıurfa’da 20’den fazla trafo merkezi mevcut iken ve hâlihazırda yeni trafo merkezleri yapılmakta iken son 20 yıldır sanayi şehri olan Gaziantep’e kaç trafo merkezinin yapıldığını veya yapılmadığını, Gaziantep’te toplam kaç trafo merkezinin bulunduğunu bilen yâda sorgulayan var mı? Çevre temizlik vergisini takır takır ödemesine rağmen özelliklede kış aylarındaki çevre kirliliğinden teneffüs etmek zorunda bırakıldığı hava kirliliğinden yakınan var mı? Belediyelerin reklam için harcadıkları trilyonlara ses çıkararak kardeşim bir hizmet yapmışsanız zaten halk görecek ve takdir edecektir. Bunların reklamı için halkın parasından ödenen milyarlarca lira ile reklamcıları ihya etmek yerine bu paralar başka hizmetlere harcanamaz mı? Diye soran yâda belediyelerin bir yılda reklam için ne kadar paralar ödediğini merak ediyoruz mu? ” ifadelerine yer verdi.

Enerji Bir-Sen olarak vatandaşların ve yetkililerin belirtilen hususlarda gerekli hassasiyetleri göstereceklerini ümit ettiğini belirten Yücel devamla, “Gaziantep Şehitkâmil ilçesi Merveşehir Mahallesi merinos karşısındaki Abdullah Dalar Hoca camiinin önünde, Aralık 2013’te yapılan kavşak düzenlemesi sırasında sökülen bir beton elektrik direği tam 1 yıldır o tarihte bırakılmış olduğu kaldırımın üzerinde durmaktadır. Bunu bugüne kadar en az bin kişi görmesine rağmen bu direk hala orada durmaktadır. En vahim olanı ise bazı kendini bilmezlerin,  birçok kişinin bulunduğu veya geçmekte olduğu sokak ortasında haşa Allah’a, dine, kitaba küfretmelerini duyan birçok kişinin kulak tıkayıp hiçbir şey olmamış gibi davranması veya oradan uzaklaşmasıdır. Halkımızın hak arama ve hesap sormadan yoksun olduğuyla ilgili örnekleri çoğaltabiliriz. Ancak belki de bizi kurtuluşa götürecek olan inancımızın uyarılarını bir kez daha kamuoyuyla paylaşmayı daha elzem görmekteyiz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.