banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Hain talimat Siverekli imamdan

Türkiye’ye yönelik hain planları bir bir deşifre olan Paralel Yapı’nın, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ndeki uzantıları, istihbaratı engelleyerek terörle işbirliği yaptı.

Ceylanpınar’da 2 polisin şehit edilmesinin ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın, “İlimizin Plaka Tanıma Sistemi, abilerinden aldıkları talimatla kapatılarak, asayiş ve terör olayları tırmandırılmaya çalışılmıştır” dediği paralel polislerin ihanetinin ayrıntıları netleşiyor.

Meslekten ihraç edilen Paralel Yapı mensubu 6 polisin özellikle 6-8 Ekim Kobani eylemleri sırasında da kaos ortamını tırmandırmak için yoğun şekilde çalıştıkları tespit edildi.

Terör tırmansın istediler

Ak Parti hükümetini devirmek için yargı ve polis içindeki unsurlarını harekete geçiren Paralel Yapı’nın, Kobani olayları ile yerel seçimde terör örgütleri ve uzantılarıyla beraber hareket ettiği ortaya çıktı. İddiaya göre, paralel yapıya bağlı 2’si emniyet müdürü olmak üzere 6 polisin MOBESE kameralarındaki Araç Plaka Tespit Sistemi (PTS)’ni devre dışı bırakarak, terör unsurlarının tespit edilmesini engellediler.

Talimatı İmamdan aldılar

İddialar bununla da sınırlı değil... Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Taner Korkut ile 4. Sınıf Emniyet Müdürü Kubilay Güngör’ün, olaylara zemin hazırlamak için uygulamaya koyduğu ‘İhanet Planı’nın talimatlarını, Siverek’te bir İlkokul öğretmeninden aldı. Polis tarafından gözaltına alınan Fatih Kılıç isimli öğretmenin, paralel yapıya bağlı polisler ile düzenli olarak toplantılar yaptığı, hatta çevresindeki bazı kişilerden gerçek ismini gizleyerek, “Ahmet” kod ismini kullandığı belirtildi.

Meslektaşları ele verdi

Paralel Yapı’nın, Şanlıurfa emniyet teşkilatından sorumlu abi olduğu belirtilen Fatih Kılıç’ın 2014 yerel seçimleri sırasında AK Parti’yi karalama kampanyası başlattığı, cemaate bağlı kişilerin HDP’ye oy vermeleri konusunda çağrıda bulunduğu ortaya çıktı.

Bu ayrıntı müşteki sıfatıyla bilgisine başvurulan bir polis memurunun, ifadesinde  de yer aldı. Resmi tutanaklara ilk kez geçen ve emniyetteki abi yapılanmasının gözler önüne serildiği soruşturma sonunda, 2 emniyet müdürü ile 4 polis memuru açığa alınmıştı.

Ceylanpınar’da iki polis memurunun şehit edilmesinden sonra ise 6 paralelci polis meslekten ihraç edildi.

Emniyet imamı olarak bilinen 'Mustafa' kod adlı Fatih Kılıç ile polislerin yaptığı toplantılarda deşifre oldu. Fethullah Gülen’in konuşma CD’lerinin izletildiği buluşmalarda polislere devletine değil paralel devlete hizmet etmeleri emrediliyor.

Kaynak : Star, Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.