banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Hadi Kızlar Açık Lise İle Yola Devam
Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde, Şanlıurfa Kadınları Kalkındırma Derneği (ŞUKAD) tarafından SODES çerçevesinde yürütülen ''Hadi Kızlar Açık Lise İle Yola Devam'' projesinin kapanış kokteyline katıldı.
Burada bir konuşma yapan Güvenç, söz konusu projeyle bölgenin ''makus talihi''ni değiştirmek için pozitif ayrımcılık yapıldığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
''SODES kapsamında 6 ile bugüne kadar 165 milyon TL yardım yapıldı'' diyen Güvenç, bu rakamın 45 milyon TL'lik bölümünün Şanlıurfa'daki projeler için kullanıldığını belirtti.
Şanlıurfa'da 2012 yılı için 300'ün üzerinde proje başvurusunun incelendiğini ifade eden Güvenç, ''Projelerle ilgili incelemeler tamamlandı ve müracaatlar yapıldı. 13 milyon TL kaynak bekliyoruz. Bunlar çok önemli kaynaklar. Bu paralar altyapı yatırımı değil. Bunlar Urfa'nın kadınına, Urfa'nın çocuğuna yapılan yardımlar. Urfa insanının ufkunun vizyonunun açılması adına yapılan yardımlar'' diye konuştu.

-Milletvekili Uslu

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da kadınların toplumsal katma değer üretebilmesinin AK Parti iktidarıyla gerçekleştiğini ifade etti.
Devletin desteğinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının da her alanda toplumun her meselesinde katkı sunması gerektiğini vurgulayan Uslu, ''Hadi Kızlar Açık Lise İle Yola Devam'' projesinin bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getirdi.
ŞUKAD Başkanı Vildan Polat da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ''Yıllardır ezilen kadınların'' son yıllarda uygulamaya konulan sosyal politikalar sayesinde durumlarının iyileştiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından ŞUKAD tarafından Vali Güvenç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala'nın yanı sıra projeye destek verenlere plaket verildi.
Törene Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Başkanı Saadet Gülbaran da katıldı.
Dezavantajlı kızların eğitime devam etmelerini sağlamak amacıyla 7 ay önce başlatılan projede, 140 kıza 30 TL burs bağlanıp, hazırlık kurslarıyla sınavlara hazırlanmalarının sağlandığı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.