banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

HADER'den emniyete tepki
İşte o açıklama; "21 Mart 2012 günü Nevruz kutlamalarını izlemek üzere Şanlıurfa Baromuzun gözlemcisi olarak görev yapan meslektaşlarımızın, kolluk kuvvetleri tarafından darp edildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Görevlerini yapmakta olan meslektaşlarımızın dövülerek darp edilmiş olması açık bir görev suçudur, insan haklarıyla ilgili tüm evrensel normlara ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırıdır. Yapılan hukuka aykırı muamele karşısında tepkilerini dile getiren diğer meslektaşlarımızın da aynı şekilde polis otobüsüne bindirilerek biber gazına maruz bırakılmaları ve darp edilmeleri kabul edilemez bir durumdur. Hastaneye getirilen meslektaşlarımıza yardımcı olmak isteyen diğer avukatlara karşı da aynı eylemlerin devam ettirilmiş olması en hafif anlamıyla hukukun çiğnenmesidir.

Baro gözlemcisi avukatlara, kolluk kuvvetlerinin yardımcı olması gerekirken arkadaşlarımızın darp edilmiş olmaları karşısında, bahsedilen kötü muamelenin karşılıksız kalmaması için gerekli idari ve cezai soruşturmaların etkin bir şekilde yürütülmesi öncelikli olarak yapılması gerekenlerdendir.

Demokrasi ve kardeşlik yolunda ülkemizin attığı sağlam adımlar karşısında, kardeşliği zedeleyecek bu tarz hukuk dışı davranışların her hangi bir  vatandaşımıza hele de meslektaşlarımıza karşı yapılmış olmasının, kat edilen mesafeyi akamete uğratacağını düşündüğümüzü üzülerek belirtmek istiyoruz.

HADER (Harran Adalet ve Hukuk Derneği) olarak insan haklarına, mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu hukuk dışı tutumu kınıyoruz" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.