banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

HADER; YSK Kararı siyasi

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız (7’si BDP destekli) milletvekili adayı için verdiği “Seçime giremezler” kararı için Harran Adalet ve Hukuk Derneği (HADER) çok sert bir bildiri yayımladı.

 

İŞTE YSK KARARINI SERT DİLLE ELEŞTİREN O BİLDİRİ;

Yüksek Seçim Kurulunun 12 Haziran 2011 seçimlerine girecek bazı bağımsız adayları milletvekili seçiminde aday olamayacaklarına dair kararı kamuoyunda, daha önce benzeri bulunan siyasi yönü ağırlıklı kararlardan biri, olarak algılanmıştır.

 

Hakimlerin maddi hukuka, yürürlükteki kanunlara uygun karar verme mecburiyetinde bulundukları bir gerçektir. Fakat hukuk metinlerinde özgürlükleri ve hakların kullanılmasını sınırlayıcı şekilde yorumlanmaması da gerekir.

 

Hak mahrumiyeti fer’i nitelikte bir cezadır. Asıl cezanın infazı ile fer’i nitelikteki tüm cezalar da ortadan kalkar. TCK 53. maddesindeki bu düzenleme, önceki Ceza Kanunundaki Memnu Hakların İadesi rejiminden daha özgürlükçü ve daha az sınırlayıcı ve otomatik olarak devreye giren bir rejimdir. Bu nedenle bir kısım adaylardan hak mahrumiyetinin kaldırıldığına dair belge istenmesi hukuka uygun değildir.

 

Hukuk Kurumları özgürlükleri sınırlayıcı yorumlardan kaçınmalıdır. Aksi halde insanlar haklarının elinden alınmasında keyfi tutumlar karşısında tepkisel davranabileceklerdir.

Biz Harran Adalet ve Hukuk Derneği olarak Yüksek Seçim Kurulu’nun ilgili kararın gözden geçirerek özgürlükleri genişletecek ve hakların kullanılmasını sağlayacak tarzda yorum ile yeni bir karar oluşturacağını ümit etmekteyiz, Harran Adalet ve Hukuk Derneği

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.